Robbie Morrison životopis

skotská, 1968

Životopis

Robbie Morrison je britský komiksový spisovatel nejvíce známý pro svou práci v týdeníku UK title 2000 AD , a jako spoluzakladatel populární postavy a série Nikolai Dante (se Simonem Fraserem ) serializoval 15 let až do roku 2012.
Pozoruhodné práce:
White Death Graphic Novel, 2000 AD : Nikolai Dante , Shakara , soudce Dredd Megazine : Bendatti Vendetta , Shimura.
Kromě Dante , jeho další díla patří Shakara (uměním Henry Flint ), Shimura (který uváděl hlavní proud debut umělce Franka quitely ) a stints o Batmanovi (Obrazy Brendan McCarthy a Charlie Adlard ), Spider-Man je Tangled Web (art by Jim Mahfood ), Titan comics " Doctor Who (umění podle Dave Taylor a Mariano Laclautra) a Wildstorm komici superhrdiny úřad a divoké kočky . V roce 2012 ho přivezliDave Gibbons pracuje na digitální komické léčbě , kterou kreslí Doug Braithwaite . V červnu 2013 vydali vydavatelé Jonathan Cape Drowntown (první část grafického románu s bývalým umělcem AD 2000 Jimem Murrayem).

Morrisonovo písmo je známé pro epický, poněkud trochu staromódní styl. Uvedl v rozhovoru v roce 2005 soudce Dredd Megazine , že má zájem o oživení komiksů v žánrech jiných než sci-fi , superhero a fantasy fikce . Kromě svých tvůrčích povinností pracoval Morrison jako konzultant pro Skotskou uměleckou radu a propagoval komiksový formát. (zdroj životopisu: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Robbie_Morrison)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Robbie Morrison - knihy

2019  89%Plačící andělé z Monsu
2018  74%Terorformace
2018  77%Trhliny

Žánry autora

Literatura světová Komiksy Sci-fi Fantasy

Štítky z knih

Doctor Who

Morrison je 1x v oblíbených.