Trhliny

Trhliny https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387928/bmid_trhliny-Wy1-387928.jpg 4 27 6

Dvanáctý Dr. Who série

< 2. díl

Doctor a Clara se vracejí do současnosti, ale skrz trhliny mezi vesmíry se dovnitř plíží nové nebezpečí. A Londýn nemá žádnou ochranu. Obětuje Doctor životy nevinných lidí, aby udržel multivesmír v běhu? A vzápětí vsadí svůj život v kasinu v Las Vegas – proti intergalaktické zločinecké organizaci!

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Doctor Who: The Twelfth Doctor, Vol. 2: Fractures , 2015


více info...

Přidat komentář

Atlantis
30.07.2023 3 z 5

Velké pokrčení rameny. Není nejmenší pravděpodobnost, že bych si za půl roku pamatoval, o co tu šlo. Přijatelná kresba, ale těžce tuctové příběhy-

Teraesa
17.10.2022 5 z 5

Tento diel sa mi páčil viac ako predchádzajúci. Dosť som si ho užila!


Kate18
04.09.2020 4 z 5

Tentokrát Clara s Doktorem narazí na Trhliny, které jsou zde kvůli narušení reality. Co to znamená a co se stane? Pak se dostanou do 60. let do Las Vegas, kam jinam než do kasina, které se zrovna čirou náhodou ocitne pod útokem mimozemšťanů, kteří nechtějí nic menšího než si podrobit planetu.

Tomas@S
18.02.2020 3 z 5

Jednoznačné plus jsou až fotorealistické kresby postav, oba příběhy jsou docela ucházející, líbily se mi. Zase Doctora určitě někdy vyzkouším. Co se mi nelíbilo, děj v prvním příběhu o trhlinách času byl trochu natahovaný. Ve druhém příběhu mne dostal český překlad, anglické slovo crystal přeložili na "křišťál", což je naprostý nesmysl jelikož se děj odehrává na krystalické planetě, která produkuje elektřinu. Autoři zřejmě měli na mysli něco jako piezoelektrický krystal ve velikosti planety, na planetě z čistého křišťálu by zřejmě žádná elektřina sama nikdy nevznikala. Překladatel je zřejmě lama.

jarynek
04.01.2019 3 z 5

První kniha s DW se mne líbila více - ani v této sice nechybí vtip a akce, ale tak nějak mi zde oba příběhy přišly méně zajímavé a propracované a při určitém zjednodušen podle stejného formátu, ale to se v případě knihy s DW možná dá očekávat. Fanoušci seriálového fanouška (já seriál neznám) asi ocení knihu více.

fvalek
17.10.2018 4 z 5

Ale jo, sice mě ten první komiks "Terorformace" nadchnul poněkud víc, ale tenhle díl byl také moc dobrý. Pro někoho, kdo nesleduje seriál (jako já), se konečně dostal do správné škatulky, protože první díl komiksu odkazoval spíše na vesmírné cestování, tento díl konečně pracuje i s cestováním v čase, což je pro "Pána času" základní. Tak trošku mi ale připadá, že skoro každý díl je jen o tom, jak se někdo snaží ovládnout někoho a pak to celé zničit...
Kresba komiksu je příjemná, i když první díl se mi líbil víc. Postavy jsou skvělé, dvanáctý doktor má velkou osobnost a je prostě svůj, Kláru mám taky rád.
Dějově tedy opět dva různé příběhy. První - Trhliny - přesně splňují to, co píši výše (ovládnout někoho a ničit), ale musím říct, že to funguje a buduje to velké napětí, není to tak "hororově" podané jako třeba Revoluce hrůzy, ale přesto to budí takový nejistý pocit nebezpečí. Druhý příběh z Las Vegas jsem bral spíše vtipně, hodně hraje na humornou notu i v případně bezprostředního nebezpečí. Celkově jsem si tak tenhle díl skutečně užil. :)

Štítky knihy

Doctor Who

Autorovy další knížky

Robbie Morrison
skotská, 1968
2018  74%Terorformace
2019  89%Plačící andělé z Monsu
2018  77%Trhliny

Kniha Trhliny je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce20x
Chystám se číst7x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x