Terorformace

Terorformace https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372582/bmid_dvanacty-doctor-who-1-terorformace-BZ1-372582.jpg 4 56 8

Dvanáctý Dr. Who série

1. díl >

Zbrusu nová dobrodružství dvanáctého Doktora! Dvanáctý Doktor se právě regeneroval - ale vesmír mu nedopřeje ani minutu klidu! Ne, když se na teraformované ledové planetě objeví agresivní hvězda na válečné stezce. A to Doktor ani netuší, že ho ještě čeká prastarý mimozemšťan, vydávající se za bohyni Kálí, který se snaží provraždit až ke svému zmrtvýchvstání v roce 2314! Strhující autor Robbie Morrison (Drowntown, Spider-Man, Soudce Dredd, Nikolai Dante) se spojil s nezapomenutelnými kreslíři Davem Taylorem (Batman: Death by Design) a Marianem Laclaustrou (Dark Horse Presents), aby pořádně rozjeli zbrusu nová komiksová dobrodružství Dvanáctého Doktora a Clary - tak, jak je hrají Peter Capaldi a Jenna Colemanová! Obsahuje komiksy Doctor Who: The Twelfth Doctor 1-5.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Doctor Who: The Twelfth Doctor, Vol. 1: Terrorformer , 2015


více info...

Přidat komentář

Atlantis
24.11.2022 2 z 5

Proboha, může u nás vyjít kvalitní komiks s Doctorem? Vždyť tohle byla tak strašná nuda (druhý příběh určitě, první bych ještě zvládl). A ta kresba! Že tohle byl původně nějaký fanouškovský projekt na něčím blogísku? Občas je to totiž extra hnusné. Vše je zde vyhnáno do extrému. Doctor super nakrklý, Clara echt otravná, záporácí super generičtí. Tohle mě nebaví.

Kate18
04.09.2020 4 z 5

Dvanáctý doktor se vydává spolu s Clarou na dalekou planetu, kde se má Clara naučit lyžovat. Tato planeta byla mezitím teraformována, takže tam najdou něco zcela jiného než čekali. Pak doktora zavolá jeho dávný přítel z Indie a prosí ho o pomoc. Doktor se tam hned vydá a pokusí se příteli pomoci. Narazí na dávnou bohyni Kálí, která chce povraždit snad celý svět.


NemmamSlov
20.06.2019 3 z 5

S Doktorom Who som sa už stretol v podobe seriálu, ktorý ma bohužial nezaujal. Vďaka časopisu Pevnosť sa ku mne dostala aj komiksová verzia, ktorá nebola zlá, ale v blízkej budúcnosti sa bohužial nechystám investovať do tejto série. Kresba bola zaujímavá, príbeh tvoril 2 poviedky, pričom druhá polovica bola o mnoho viac prepracovanejšia. Pre fanúšikou Dr. Who určite dobré čítanie.

jarynek
19.10.2018 4 z 5

Seriál neznám, četl jsem jen knížku povídek, kde jednotlivé povídky měly proměnlivou úroveň a lásku k DW ve mne nevyvolaly:) Takže jsem Doctorem Who celkem nepolíben a moc jsem od této knížky nečekal. O to příjemnější bylo poměrně zábavné čtení, sem tam nějaká hláška, především v druhé povídce i cestování časem a vyprávění ve dvou dějových rovinách. Kresba mne úplně nezaujala, ale znalci seriálového DW ji možná ocení. Každopádně jako lehké nenáročné čtivo se mi líbilo a určitě si někdy dám další díl.

KillHurt
21.09.2018 4 z 5

Autorům se povedlo vystihnout hlavní postavy i jejich vzájemný vztah. Tato podoba Doktora se mi líbí, že konečně se mohou autoři pořádně rozšoupnout a nejsou limitováni možnostmi kulis, masek a hlavně kapitálem. Papír snese skoro všechno a za mnohem levněji. Samotné příběhy jsou dostatečně ujeté a megalomanské, takže skvěle zapadají do Doktorova světa.

Centurion.d
10.05.2018 2 z 5

S postavou jsem se setkal poprvé a neznám seriál, každopádně mě to nijak neoslovilo.

Gustik5
08.05.2018 4 z 5

Autorům se celkem dobře podařilo zachytit nahláškovanou spolupráci mezi dvěma ústředními postavami, ačkoli to samozřejmě na papíře, ruku v ruce s poněkud zjednodušující kresbou plně nezachycující mimiku, není úplně ono. Já si tak neustále říkal, jak by to bylo o mnoho lepší v podobě seriálové epizody. Musím přiznat, že celý komiks je u mě spíš lehkým zklamáním a jen lehounkým nadprůměrem, kde má šanci nadchnout hlavně barvitost a nápaditost prostředí. V případě prvního příběhu pak i celkem zajímavá nová rasa a její historie, v případě druhého příběhu zase trošku svérázněji (rozuměj mimozemsky) pojatá indická mytologie. Proč ne. Komiks jako takový celkem věrně odráží podstatu seriálu.

Fanoušky celá věc patrně potěší, lidi předlohy neznalé pak minimálně zaujme a třeba i přiměje se o výchozí látku zajímat, nebo jim to celé nic neřekne. Ani jednu skupinu ale, troufám si tvrdit, dílo vyloženě nenadchne. Dvanáctý Doctor Who: Terorformace, je především lehce nadprůměrnou a celkem povedenou žánrovou jednohubkou, která mi jako fandovi seriálu udělala ohromnou radost. Nic víc, nic míň. Nicméně těším se na další komiksy s Doktorem a doufám, že budou kvalitativně mnohem výš a budou mít úspěch, aby Crew třeba sáhla hlouběji, třeba i ke starším kouskům s jinými představiteli Doktora.

3 a půl *

fvalek
12.04.2018 5 z 5

Mé první setkání s Doctorem Who (protože jsem nikdy nesledoval ani seriál), ale musím říct, že mě nezklamal a rychle jsem se do příběhu vžil. Jen mi nejde na rozum, že jako první komiks této série vychází 12. doktor, ale vzadu je poznámka, že brzy vyjde i komiks s 10. doktorem, ale když cestují časem, tak asi nezáleží na tom, jaký doktor bude první a jestli díly půjdou chronologicky.

Samotné dva příběhy mě bavily, osobnost doktora je skvělá, sedí mi a je zábavný, Clara byla taky super. Hledal jsem si obrázky a komiks je doopravdy parádně nakreslený, postavy jsou věrné svým seriálovým kolegům. Nepřátelé a celkově děj byl dobrý, slabé momenty jsem nezaznamenal. Jediné co mi snad maličko vadilo byly "poznámky redakce", ale zase jak které.

Celkově komiks hodnotím moc dobře, líbil se mi a těším se na další díly a mám docela chuť si pustit i seriál. :)

Štítky knihy

Doctor Who

Autorovy další knížky

Robbie Morrison
skotská, 1968
2018  74%Terorformace
2019  89%Plačící andělé z Monsu
2018  77%Trhliny