Petr Linduška životopis

česká, 1961

Životopis

Od útlého dětství žil v Litovli. Knihovnickou školu absolvoval v Brně a poté pracoval šest let v olomoucké okresní knihovně. Protože nemohl z platu knihovníka uživit rodinu, odešel z oboru do obchodního resortu. Lásku ke knihám a výtvarný zájem neopustil.
Po roce 1989 působil v prodejně knih na několika místech Olomoucka a v červnu 1996 se stal majitelem knihkupectví a posléze Antikvariátu Atlas Alfa v Litovli. Ve volných chvílích ilustroval knihy, učebnice, psal leporela, texty, básničky. Je členem ochotnického divadelního odboru Sokola v Litovli, kde se uplatnil nejen jako herec, ale i režisér.
V roce 2000 stál u zrodu Klubu litovelského pétanque, kde byl osm let prezidentem KLIPu. Každoročně pořádá turnaj pro děti a mládež pro Modrou velrybu v Bílé Lhotě. Vášnivě se věnuje také sběratelské činnosti - sbírá pohledy, zejména kulaté, staré pohlednice, zápalkové etikety, a dětské knihy. Jeho velkým snem je prosadit v Litovli muzeum dětské knihy. (zdroj životopisu: http://otavinka.blog.cz/1107/50-petr-linduska-50)

Ocenění