Pavel Nepustil životopis

česká, 1979

Životopis

Psycholog, konzultant a supervizor se specifickým zájmem o oblast užívání drog, závislostí, duševního zdraví a zotavení.
Vzdělání v sociální práci získal na VOŠ Sociální v Prachaticích, psychologii vystudoval na FF MU v Brně a doktorát v sociální psychologii získal na FSS MU taktéž v Brně. Mezi lety 2003 a 2013 pracoval jako sociální pracovník a terapeut v neziskové organizaci Podané ruce v Brně s uživateli drog, závislými a jejich rodinami.

Intenzivně se zajímá o kolaborativní a dialogické přístupy v práci s lidmi, v roce 2008 jako stipendista Fulbrightovy komise strávil 4 měsíce v Houston Galveston Institute (USA) u dr. Harlene Anderson a přeložil její knihu (Konverzace, jazyk a jejich možnosti) do češtiny. Spoluzakládal Spolek Narativ, který se věnuje rozvoji kolaborativní a dialogické praxe, v rámci činnosti spolku vede zejména vzdělávací aktivity, v současnosti dva roční intenzivní programy – Možnosti dialogu a Trénink v Otevřeném dialogu. Od roku 2018 je také frekventantem mezinárodního vzdělávacího programu pro školitele a supervizory v přístupu Otevřený dialog v Helsinkách pod vedením prof. Jaakka Seikkuly.
Je autorem knihy Bez léčby to jde, která zachycuje příběhy přirozeného zotavení z dlouhodobého užívání pervitinu, dále potom editoval publikace Kolaborativní praxe pro studenty psychologie a Case management se zotavujícími se uživateli návykových látek. Příležitostně publikuje v českých i zahraničních časopisech. (zdroj životopisu: http://www.narativ.cz/cs/mgr-pavel-nepustil-dis)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.