Ondřej Trubač životopis

česká

Životopis

JUDr. Ondřej Trubač, Ph.D., LL.M. advokát.

Vzdělání:
• Právnická fakulta Univerzity Karlovy (Mgr. 2002, JUDr., 2005, Ph.D., 2009)
• Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (LL.M., 2003)

Hlavní oblasti specializace:
Soudní a správní řízení, daňové právo procesní, správní právo, trestní právo daňové, trestní odpovědnost právnických osob, daňové řízení a následné zastupování v rámci správního soudnictví.

Členství v organizacích a institucích:
• Česká advokátní komora, Sekce České advokátní komory pro právo veřejné
• IFA International Fiscal Association, Česká republika
• Člen oborové rady doktorského studijního programu Teoretické právní vědy - Finanční právo a finanční věda

Předchozí působení
• Havel, Holásek & Partners
• Gleiss Lutz, v.o.s., Praha, Česká republika
• Vorlíčková & Leitner s.r.o., Praha, Česká republika

Je spoluzakladatelem advokátní kanceláře Bříza & Trubač. Ve své praxi se věnuje širokému spektru právních služeb, především pak komplexní problematice daňového řízení a zastupování klientů před správci daně, včetně jejich následného zastupování v rámci správního soudnictví. Dále se ve své praxi zabývá obecně správním právem a novým, rozvíjejícím se podoborem trestního práva, a to trestním právem daňovým a s ním související problematikou účinné lítosti, a to i v kontextu trestní odpovědnosti právnických osob. Ve své praxi poskytuje také poradenství obchodním společnostem v oblasti compliance. Pravidelně také přednáší a přispívá do odborných publikací a dalších periodik. Před založením Bříza & Trubač působil téměř 4 roky v největší české advokátní kanceláři a předtím v předních poradenských společnostech.

Reference:
Má zkušenosti se zastupováním klientů v daňovém řízení, a to zejména v rámci daňových kontrol (je spoluautorem úspěšné publikace Obrana před daňovou kontrolou) a následnými žalobami v rámci správního soudnictví proti rozhodnutím správců daně, kdy se často jednalo o spory ve výši několika desítek milionů korun. V rámci správního soudnictví se zabýval také správními žalobami v oblasti celního práva. V souvislosti s účinností zákona o trestní odpovědnosti právnických osob v České republice se v rámci své praxe zabýval implementací příslušných ustanovení do vnitřních předpisů obchodních společností. (zdroj životopisu: https://www.brizatrubac.cz/ondrej-trubac)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.