Oldřich Rejnuš životopis

česká, 1954

Životopis

Prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc.
Vysokoškolský pedagog, profesor Fakulty podnikatelské Vysokého učení technického v Brně a Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity.
Absolvent katedry ekonomiky a řízení strojní fakulty VUT v Brně. Úspěšné zakončení vědecké aspirantury na fakultě strojní VUT v Brně. V roce 1994 habilitován na Provozně ekonomické fakultě MZLU v Brně v oboru finance. Od 10. 11. 2003 jmenován profesorem v oboru odvětvová ekonomika a management.
Profesní kariéru začínal ve ŠKODA Plzeň jako vedoucí plánovač a posléze vedoucí oddělení bilancování energetických oborů na generálním ředitelství koncernu. Poté nastoupil jako vysokoškolský učitel na PEF MZLU v Brně, kde postupně přednášel předměty Ekonomické teorie, Podnikatelská agenda, Finanční trhy a Cenné papíry a burzy. Osm let zde rovněž působil jako vedoucí ústavu financí.
Nyní garantuje a přednáší předměty Finanční trhy a Cenné papíry a burzy. Na Fakultě podnikatelské VUT v Brně je členem vědecké rady, dále je členem Rady studijního programu Ekonomika a management, garantem magisterského studijního oboru Podnikové finance a obchod a členem oborové rady doktorského studijního programu "Ekonomika a management. Na Ekonomicko-správní fakultě je členem vědecké rady. Na obou univerzitách je školitelem doktorandů a předsedou státních zkušebních komisí bakalářského, magisterského a doktorského studia.
Je autorem dvou úspěšných monografií, více jak třiceti původních vědeckých prací, více jak padesáti příspěvků na mezinárodních kongresech a vědeckých konferencích a autorem mnoha studijních textů a dalších publikací. Uskutečnil několik set odborných přednášek týkajících se zprvu problematiky československé energetiky, posléze české daňové soustavy a od roku 1990 se zaměřením na problematiku vývoje českého a světového finančního trhu.
Dále je členem akademické rady B.I.B.S, členem vědecké rady nakladatelství Key Publishing a v minulých letech byl rovněž členem „Moravské záchranné ekonomické komise“ (MOZEK) jihomoravského hejtmana. (zdroj životopisu: http://www.isg-mba.cz/tym-lektoru/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.