Mark Sennen životopis

britská

Životopis

Mark se narodil 24.1. v Surrey (považuje za děsivé, že v den jeho narozenin byl v roce 1989 popraven Ted Bundy, pozn. z oficiálního webu autora).
Mark nedostudoval a pracoval různě, od bubeníka a farmáře až po programátora. Když ani programátorství nevydrželo, zkusil konečně dopsat knihu, kterou měl rozepsanou už léta. Zúročil v ní svou fascinaci sériovými vrahy... První thriller Touch vydal vlastním nákladem jako e-knihu a prodalo se jí na 80 tisíc, tudíž po ní ihned skočilo prestižní nakladatelství HarperCollins a nabídlo Markovi smlouvu na další tři knihy. Série s detektiv inspektorkou Charlotte Savageovou z Plymouthu už má toho času šest dílů, v Čr vyšly v roce 2018 první dva.
Markovy detektivní thrillery jsou plné úchylných vrahů a brutálních scén, což je trochu nečekané od někoho, kdo zůstal doma jako táta na plný úvazek a staral se o dvě dcery. Žijí však tak odlehle a osamoceně, že v zimě je jejich chata uprostřed Devonu přímo ideální prostředí pro ukrytí mrtvoly…
Zajímavé je, že žije v domě, kterou místní malíř Robert Lenkiewicz používal jako ateliér a místo odpočinku a kde na předním zápraží namaloval mnoho obrazů ze svého cyklu krajinky..
Jeho oblíbený autor detektivních příběhů je Graham Hurley.
Miluje plachtění, hru na ukulele,... (zdroj životopisu: www.centrum-detektivky.cz + oficiální web autora)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.