Lukáš Jebavý životopis

česká, 1964 - 2015

Životopis

Doc. Jebavý se zabýval biologií, chovem a welfare exotických a laboratorních zvířat, zejména rozmnožováním, biologií a zoohygienou opic, myší, potkanů, morčat, králíků, psů, experimenty se zvířaty v oblasti farmakologie a toxikologie.

Byl odborníkem ve sféře ochrany zvířat proti týrání a alternativních metod testování. Dalším polem jeho působnosti byla etologie, zvláště chování primátů (etologie primátů v lidské péči, zejména vztah reprodukce a chování, vliv struktury prostředí na chování) a reprodukce a postnatální růst primátů – analýza různých reprodukčních parametrů, postnatální růst a vývoj hlavně makaků a gibonů.

Byl členem Evropského výboru FELASA (Federation of European Laboratory Animal Science Associations) za Českou republiku, výboru Evropské federace primatologů, předsedou Společnosti pro vědu o laboratorních zvířatech ČR, členem České a slovenské etologické společnosti (dvě volební období člen výboru), České zoologické společnosti, České antropologické společnosti a České ornitologické společnosti. (zdroj životopisu: http://www.svopap.cz/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.