Lucie Přikrylová životopis

česká

Životopis

Mgr. Lucie Přikrylová je porodní asistentka a dětská sestra.
Po studiu na Vyšší zdravotnické škole (obor diplomovaná dětská sestra) chtěla prohloubit své znalosti a rozhodla se pokračovat ve studiu Porodní asistence na Lékařské fakultě v Olomouci. Už při studiu začala spolupracovat s občanským sdružením Nedoklubko a začala tak pomáhat rodičům předčasně narozených dětí. Proto tehdy také vznikl její blog Nedonošená miminka, který psala.

Po škole odjela pracovně do Londýna a tam ji zcela nadchla představa nezávislé - soukromé porodní asistentky. Po návratu asi 5 let pracovala v několika pražských porodnicích, kde si prošla oddělením porodních sálů, oddělením péče o novorozence (jak o fyziologické, tak i o nedonošené), oddělením rizikového těhotenství a šestinedělí. Tato praxe jí mnohé přinesla a je za ní moc vděčná, protože právě díky ní si uvědomila, jak moc je důležitá kontinuální péče porodní asistentky, která ženu zná, celý její příběh a individuálně k ní přistupuje po celou dobu. Poté, co sama prošla svým těhotenstvím a porodem a cítila, že potřebuje pracovat více samostatně, věnovat ženám individuální péči a provádět je těhotenstvím, porodem a šestinedělím jako to dělaly porodní báby dříve, proto začala pracovat jako soukromá porodní asistentka.

Její práci a celý život ovlivnilo studium přípravného ročníku TČM (tradiční čínské medicíny). Její principy s úspěchem používá u svých klientek. Podpůrně využívám bylinky a aromaterapii, není však aromaterapeutka a čím dál více vnímá, že kouzlo práce starých porodních bab a jejich umění je především v jejich rukou, intuici, obrovských zkušenostech a v neposlední řadě pokoře. Své ruce využívá jako hlavní "pracovní" nástroj při péči o ženy při zevnímu vyšetření, které jí napoví nejvíce. Stále se vzdělává a absolvuje semináře, díky kterým se posouvá dále. Ženám a jejich dětem poskytuje komplexní přístup - od těhotenství přes porod, šestinedělí až po péči o dítě. Vždy klade důraz na individualitu každé klientky, zcela respektuje její přání a snaží se jí vyhovět dle svých možností a znalostí.

Podporuje přirozené prožívání těhotenství a porodu. Velkým životním mezníkem pro ni bylo vlastní těhotenství a porod. Citát, že při porodu se rodí nejen dítě, ale i matka, platí podle její zkušenosti pro porodní asistentku dvojnásob. (zdroj životopisu: www.zazrak-zivota.cz)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.