Linda Lehrhaupt životopis

americká, 1949

Životopis

Linda Lehrhaupt, PhD., je zakladatelkou a výkonnou ředitelkou Institutu pro přístupy založené na všímavosti (IMA) a jednou z nejzkušenějších učitelek MBSR v Evropě.
Je Američanka od roku 1983 žije s rodinou v Německu. Část roku tráví v jihozápadní Francii a v USA.

Linda Lehrhaupt vystudovala pedagogiku a ve vzdělávání středoškoláků a dospělých strávila více než 45 let, přičemž se specializovala na interdisciplinární životní vývoj. V roce 1978 začala cvičit taj či a čikung a odjela svičit s některými z první generace čínských učitelů na Západě. Po více než 20 let vedla inovativní programy pro učitele zaměřené na meditativní pohyb.

V roce 1979 začala praktikovat zenovou meditaci a v roce 2012 získala plnou autorizaci jakožko učitelka Zenu v linii White Plum, jejímž zakladatelem je Taizan Maezumi Roshi. Je též certifikovaná vyučovat metodu Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) z Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Society ne lékařské fakultě University of Massachusetts. Od roku 1992 vede retreaty v Zenu a všimavosti po celé Evropě, od roku 1993 vyučuje MBSR. Školila učitele MBSR od založení IMA v roce 2001. S 35 lety zkušeností jako učitel a supervizor přístupy založené na všímavosti má bohatý základ pro integraci učení, péči o zdraví a osobní rozvoj..

Je autorkou knih. (zdroj životopisu: https://www.alferia.cz/pripravujeme-zbavte-se-stresu-pomoci-)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.