Kateřina Juklová životopis

česká

Životopis

Mgr. Kateřina Juklová, Ph.D. působí na UHK jako pracovnice poradenské pohotovosti Psychologické a terapeutické podpory, která nabízí odbornou pomoc a podporu v oblasti psychologického poradenství a terapie. Cílem podpory je pomoci studentům co nejlépe se adaptovat na podmínky studia, provázet je studijními a osobními nesnázemi k optimální změně, podporovat je v hledání a naplňování jejich tvůrčího potenciálu.

VZDĚLÁNÍ A PRAXE:
• jsem absolventkou jednooborového studia psychologie na FF MU v Brně (2000) a doktorského studia v oboru vývojová psychologie na FF MU v Brně (2009).
• Další vzdělávání jsem získala prostřednictvím kurzů v různých oblastech - kurzu telefonické krizové intervence (Remedium Praha, 2001), kurzu primárně preventivního programu COPE (Olomouc, 2005), kurzů koučování (Koučink centrum Praha, 2007, 2008 a 2009), kurzu instrumentálního obohacování dle Feuersteina (PdF UK Praha, 2012), kurzu diagnostiky specifických poruch učení pro VŠ studenty (Praha, 2012), kurzu pro vysokoškolské poradce (UK Praha, 2012), kurzu krizové intervence (VUT Brno, 2014), kurzů práce s pamětí (Praha, 2014) a dalších. Praktické zkušenosti jsem získala svým působením na Psychiatrické klinice Fakultní nemocnice v Hradci Králové (1993 - 1994), na Lince důvěry (Hradec Králové, 2000 - 2001), více než pětiletou spoluprací na projektech týkajících se vysokoškolského poradenství (2005 - 2008) a více než desetiletou praxí v Pedagogicko-psychologické poradně UHK (od r. 2004).
• Aktuálně jsem frekventantkou psychoterapeutického výcviku v systemické a narativní terapii (ISZ Praha, 2013 - 2016) a dále se vzdělávám v oblastech efektivních studijních strategií a práce s pamětí.

MABÍZÍM:
» individuální diagnostiku v oblasti kariérového poradenství a diagnostiku v oblasti studijních předpokladů,
» psychologické poradenství a koučování v oblasti studijních obtíží, specifických poruch učení, problémů s pozorností, a se sebeřízením,
» psychologické poradenství a koučování v oblasti problémů v mezilidských vztazích,
» krizovou intervenci v situacích nejrůznějších akutních problémů. (zdroj životopisu: https://www.uhk.cz/cs/univerzita-hradec-kralove/uhk/celouniverzitni-pracoviste/ipakc/psychologicka-a-terapeuticka-podpora#medailonky)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.