Karel Straka životopis

česká, 1975

Životopis

Samostatný vědecký pracovník VHÚ Praha. Narozen 1975, vystudoval Pedagogickou fakultu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, obory Kulturně-historická regionalistika a Dějepis. Rigorózní řízení a postgraduální doktorandské studium absolvoval na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Ve VHÚ Praha působí od roku 2005.

Zabývá se vývojem československé armády v letech 1918–1939 se zaměřením na činnost a výsledky práce vrcholových orgánů obrany státu. Předmětem jeho zvláštního odborného zájmu je problematika čs. vojenského zpravodajství v uvedeném časovém úseku a výzkum vztahů Československa a Francie v oblasti vojenství se zaměřením na léta 1925–1939. Věnuje se též popularizaci historie.

Udělená vyznamenání resortu Ministerstva obrany České republiky: Pamětní medaile Ředitelství personální podpory za řádné plnění služebních úkolů (2007). Vojenské rezortní vyznamenání Záslužný kříž III. stupně (2009). Pamětní medaile Krajského vojenského velitelství Pardubice (2010). (zdroj životopisu: http://www.vhu.cz/phdr-karel-straka-ph-d/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.