Joanne Fedler životopis

australská, 1967

Životopis

Joanne Fedlerová se narodila v jihoafrickém Johannesburgu v době apartheidu (= zřízení, ve kterém jsou lidé různých ras nucení žíd odděleně. V Jihoafrické republice byl apartheid oficiální státní politikou v letech 1948 až 1990 , i když již dříve byla tato politika uplatňována.) Vystudovala práva a stala se lektorkou a dobrovolnou právní poradkyní v organizaci Licé proti násilí na ženách. Pak založila a řídila právně-poradenské centrum pro boj s násilím páchaným na ženách. Ministr spravedlnosti ji jmenoval do komise, jejímž úkolem bylo připravit novou legislativu postihující domácí násilí.
Joanne napsala řadu odborných i populárních článků a vyjadřuje se v televizi, rozhlasu a tisku k tématu nerovnosti pohlaví. V roce 1996 začala psát svůj první román. Kromě ocenění za svoji práci získala také cenu časopisu Hustler "Blbec měsíce", kterou si pyšně převzala.
Nyní žije v Sydney se svým manželem a dvěma dětmi. Spoluzaložila vydavatelství Moonstone Media, které publikovalo několik titulů včetně A Pocketful of Sequins (Kapsa plná flitrů), knihy inspirované citáty žen, které onemocněly rakovinou prsu. Veškerý výtěžek z prodeje knihy putuje na výzkum tohoto onemocnění.

Ocenění

Joanne Fedler - knihy

2013  73%Ženy na tahu
2009  71%Srdce na háčku
2007  74%Dámská jízda

Žánry autora

Literatura světová Romány Pro ženy

Štítky z knih

Fedler je 1x v oblíbených.