Srdce na háčku

Srdce na háčku https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41457/srdce-na-hacku-41457.jpg 4 24 11

Faith Robertsová se ve svých 34 letech od ostatních žen svého věku nijak zvlášť neliší. Pravda, její výstřih by mohl být o něco působivější a taky je pořád nezadaná, ale v práci je v jednom kole, má normální, dysfunkční rodinu, kamarádku s klinickou depresí a mladší sestru, která dostane od partnera k zásnubám silikonová prsa. Takže nic mimořádného. Kdysi si Faith představovala, jaké to bude, až se zamiluje. Ale to už je hodně dávno. Ne že by v životě nechtěla vidět to dobré, jen se den co den v práci potkává s tím špatným. Faith pracuje jako právní poradkyně v krizovém centru pro ženy a příběhy o tom, jak se láska zvrtla, slyšela tolikrát, že už sotva stojí na nohou. To pak není těžké rezignovat na všechny ty velké pojmy, jako je láska, naděje a víra, natožpak na šanci, že se jí podaří nechat se pořádně ostříhat nebo potkat alespoň napůl normálního chlapa.Pak se jednou v noci za zvláštních okolností ocitne na veterinární klinice na předměstí, kde ji znenadání zaplaví příval po dlouhá léta zadržovaných slz. A právě oné noci začne objevovat znovu sama sebe i dávno pohřbená rodinná tajemství; té noci Faith konečně pochopí, co potřebovala už dlouho vědět: Že chce-li zachraňovat ostatní, musí nejdřív zachránit sama sebe. Překrásně napsaný, ušlechtilý milostný příběh, který vás lapí za límec a nepustí. Věci beze jména hluboce zapůsobí na každého, kdo to chtěl někdy vzdát, ale nakonec se rozhodl, že to ještě jednou zkusí.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Jota
Originální název:

Things without a name , 2008


více info...

Sandalkar
Sandalkar
16.06.2023 5 z 5

Chtela jsem neco lehkeho... srdce v nazvu to bude letni oddychovka. A ono ne. Tema tyrani a znasilneni zen a deti v USA bylo silne, smutne a depresivni. Sama hlavni hrdinka mela tolik jizev na dusi a prece se tu nakonec zatrepal motyl nadeje. Ocenuji knihu, jeji ctvost a praci, kterou autorka dle obalu delala a ze ktere asi cerpala zkusenosti.

"Nektere veci vedet potrebujete, jinymi jen zivite stvury v seru."

rilajaan
rilajaan
09.01.2023 4 z 5

Zajímavá kniha, která ukazuje, že každý máme nějaké své "jizvy".


en.bee
en.bee
11.03.2016 5 z 5

Úžasná knížka, krásně se četla.

Tevik
Tevik
01.03.2016 5 z 5

Pro mě velice emotivní příběh.

hanča34
hanča34
06.09.2015 4 z 5

Nakonec jsem se do knihy začetla a zjistila jsem, že mně velmi oslovila.

hanča34
hanča34
25.08.2015 4 z 5

Tak já se právě nemůžu začíst a přemýšlím jestli ji chci vůbec přečíst. Jen číst o domácím násilí mně deptá.

malen
malen
10.07.2015 4 z 5

Nejprve jsem se do ní nemohla začíst, ale pak mě to docela chytlo. I když to není veselá kniha, stojí za zamyšlení.

Klára90
Klára90
25.02.2015 3 z 5

Hrozně smutná knížka....jedná se spíš o takový sled myšlenek a vzpomínek hlavní hrdinky. Ale má něco do sebe.

Roanna
Roanna
30.11.2014 4 z 5

Zajímavá knížka. Anotace a název knihy je zavádějící, zdá se, že půjde především o milostný příběh, ale není tomu tak. Téma domácího násilí a zneužívání určitě není pro každého, ale autorka se tohoto tématu zhostila dobře. Dějová linka není nijak zásadní, je to spíš vyprávění příběhů z poradny pro týrané ženy, střídavě s retrospektivními vzpomínkami Faith na dětství a minulost, která z ní udělala ženu, jaká je. V podstatě je to jako puzzle, kde teprve na konci do sebe všechno zapadne. Oceňuji nadhled, kdy se autorka snažila odlehčit příběh svérázným humorem Faith, protože jinak by to byla jen depka. Jediné, co mi vadilo, byly slovní vulgarismy, které mi v knihách obecně dost vadí.

Andy74
Andy74
08.08.2014

Knihu jsem původně koupila jako "oddychovku" na léto, zlákalo mne malé souvětí pod nadpisem........ bohudík - jsem ráda, že se opět někdo dotkl citlivého tématu domácího násilí a teroru vůči ženám a dětem. Byť je postava hlavní hrdinky smyšlená, vtáhla mne do děje a obdivuju ji za to, že i přes všechny hnusy, které ji práce přinášela, se nezhroutila a nezkončila v blázinci.
Ke konci trošičku romantiky :o), kniha je psána i se sarkasmem, najdete zde i vtipné hlášky.. .... jinak by to byla fakt jen depka. Závěrečné 2 listy v této knize ale mluví za vše. Nepatrný výčet jmen dětských a převážně ženských obětí domácího násilí a teroru...

Miru
Miru
01.07.2011 4 z 5

Příběh ani ne tak milostný jako spíše plný bolesti a osobních a životních traumat, který sice končí pro hlavní hrdinku optimisticky, přesto po přečtení závěrečného dodatku po sobě zanechává jakousi hořkou pachuť.

Autorovy další knížky

Joanne Fedler
australská, 1967
2013  73%Ženy na tahu
2009  71%Srdce na háčku
2007  74%Dámská jízda

Kniha Srdce na háčku je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Doporučených4x
Knihotéce12x
Chystám se číst9x
Chci si koupit3x