Jennette McCurdy životopis

americká, 1992

Životopis

Jennette Michelle Faye McCurdy (narozena 26. června 1992 v Long Beach v Kalifornii) je americká autorka, režisérka a zpěvačka a skladatelka a také bývalá herečka.

Narodila se v Long Beach a vyrostla v Garden Grove se svou rodinou. Má tři starší bratry. Její zájem o herectví vzplanul po zhlédnutí Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba.

11. června 2011 zveřejnil Wall Street Journal článek, který napsala. Popisuje v něm boj své matky Debry s rakovinou prsu a jak se s touto situací vypořádává její rodina. V září 2013 její matka na následky nemoci zemřela.

V březnu 2019 poprvé veřejně napsala o svých poruchách příjmu potravy: Od 11 let trpěla primárně anorexií a bulimií asi 15 let, přičemž její matka a zábavní průmysl tento stav podporovali: Dostala více rolí mladších dívek, kdy se také zdála menší a hubenější. Švagrová jí doporučila terapii, když přišla kvůli bulimii o zub a omdlela v koupelně kamarádky. Od roku 2017 je po několika terapiích na správné cestě a své stravovací návyky má zatím pod kontrolou. Její zveřejnění tohoto problému by mělo především pomoci ostatním dotčeným lidem. (zdroj životopisu: wikipedia)

Ocenění (1)

2023 - YALSA Book Awards (Alex Awards) - kniha Jsem ráda, že moje matka zemřela