Jsem ráda, že moje matka zemřela přehled

Jennette McCurdy

Srdcervoucí i veselé. Takové jsou vzpomínky Jennette McCurdy jakožto bývalé dětské herečky, která bez přikrášlení vypráví o svých strastech včetně poruch příjmu potravy, závislosti, komplikovaném vztahu se svou panovačnou matkou a o tom, jak znovu získala kontrolu nad svým životem. Jaké to je stát se celebritou v dětském věku? A co teprve, když o vaší budoucí profesi rozhoduje někdo jiný? A co teprve, když je to člověk, který by vám měl být v životě nejbližší? Bezbřehý chtíč matky, urputně toužící po slávě vlastní dcery, zastavila až nemoc a následná smrt. Jsem ráda, že moje matka zemřela vypráví příběh o odolnosti a nezávislosti s osvěžující upřímností a černým humorem.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry
Vydáno: 2023 , Ikar (CZ)
Originální název: I'm Glad My Mom Died, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jsem ráda, že moje matka zemřela. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

cabalenka
23.11.2025

Velmi otevřené, drsné čtení o tom, jaké škody může na dítěti napáchat přemotivovaný a současně psychicky nemocný rodič. Nejsmutnější mi na knize přišlo, že pro Jennette byla její tyranská matka až do jejího posledního dechu "maminka", milovaná, jediná, nenahraditelná... Jakkoliv je název (záměrně) provokativní, pocit, že je autorka ráda, že její matka zemřela, jsem po přečtení knihy nezískala. Ale i kdyby ano, asi bych jí to za zlé neměla.
I když je hlavní téma knihy, resp. Jennettina životního příběhu, neveselé, celkově to na mě vlastně depresivně ani tak nepůsobilo - asi že Jennette píše s nadhledem, vtipně a poutavě. Knihu jsem přečetla ze jediný den - budu doufat, že se jí splní její dětský sen a skutečně se bude živit psaním, protože jí to podle mě opravdu jde.

všech 85 komentářů

Související novinky - Jsem ráda, že moje matka zemřela (1)

Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)

17.09.2023

Ocenění knihy (1)

2023 - YALSA Book Awards (Alex Awards)

Kniha Jsem ráda, že moje matka zemřela v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně185x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi