Jaroslav Padrnos životopis

česká, 1941

Životopis

JUDr. et PhDr. Jaroslav Padrnos, CSc. (* 31.12.1941 v Brně) poskytuje právní služby již od února roku 1989. Je zakladatelem Komory komerčních právníků ČR (dr. Padrnos s č. ev. 19), přičemž spolu s Dr. Janou Jakoubkovou založili první soukromou právní a realitní kancelář na Moravě s názvem JUREAL – 1. Moravskoslezská komerčně právní a realitní kancelář, s klientelou nejen českou, moravskou a slezskou, ale též kontinentální i zámořskou (americkou a kanadskou). Od roku 1993 jsou společníky advokátní kanceláře.

Působil na školách všech cyklů, ve druhé pol. 70. let metodik výchovného poradenství v Krajské pedagogicko-psychologické poradně v Brně. V 80. letech se jako vysokoškolský učitel katedry branné výchovy Pedagogické fakulty MU věnoval problematice ochrany a obrany civilního obyvatelstva. Střídavě pracuje v advokacii i jako pedagog na VŠ, od r. 2001 na Vysoké škole aplikovaného práva Praha. Spolupracuje s MŠMT na koncepčním začlenění problematiky výchovy člověka k ochraně za mimořádných událostí a běžných rizik. Je spoluautorem vysokoškolských učebních textů i knižních publikací.

Advokát zapsaný v seznamu advokátů České advokátní komory pod č. ev. 3295.

VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁNÍ A KVALIFIKACE
• 1964 Pedagogický institut ve Zlíně (čeština – dějepis)
• 1973 Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity (postgraduální studium čeština dějepis)
• 1978 Masarykova univerzita (akademická hodnost PhDr. – pedagogika, pedagogická psychologie)
• 1982 Pedagogická fakulta Palackého univerzity (etopedie)
• 1986 Právnická fakulta Masarykovy univerzity (právo; bronzová medaile Univerzity Jana Evangelisty Purkyně za vynikající prospěch a zároveň udělena akademická hodnost JUDr.)
• 1988 Masarykova univerzita (vědecká aspirantura; získání vědecké hodnosti CSc.)
• 1991 Stavovská zkouška (zdroj životopisu: https://www.brno-advokat.com/; https://vojenskerozhledy.cz/k)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.