James Dobson životopis

americká, 1936

Životopis

James Clayton Dobson je americký křesťanský spisovatel, psycholog, zakladatel neziskové organizace "Focus on the Family".

James se narodil v americkém státě Louisiana. Už od mládí bylo křesťanství středobodem jeho života - jednomu zpravodaji dokonce řekl, že se naučil modlit dříve než mluvit. Svůj život odevzdal Bohu ve třech letech.
Jako malý jezdil se svým otcem po Americe a pozoroval ho při kázáních. Když dospěl, soustředil se na vzdělání - vystudoval psychologii.
V roce 1960 si vzal svou ženu Shirley, se kterou má dnes 2 děti: Danae, Ryan

Ve svých knihách se zabývá problémy současné společnosti, velký důraz klade na rodinu jako základ, a věnuje se problémům odsuzování, budovaní sebevědomí, správné výchovy, píše o bolesti, zranování, o člověku jako originálu. Píše s velkým citem a porozuměním, a často se člověk při čtení jeho knih dostává do situace, kdy má pocit, že to, o čem píše, sám prožil.

Napsal spoustu vynikajících knih, př.: Být sám sebou; Výchova chlapců; Žena si přeje, aby jí muž rozuměl; Dětský vzor; Láska musí být neústupná;... (zdroj životopisu: www.wikipedia.org)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.