Jakub Hladký životopis

česká, 1983

Životopis

Narodil jsem se 15. září 1983 v Praze. Už na ZŠ Jana Masaryka jsem objevil svůj talent pro psaní a vymýšlení historek a příběhů, brzy jsem založil třídní časopis s názvem Terč a následně také školní noviny, jichž jsem byl šéfredaktorem. Středoškolské studium zaměřené na literaturu bylo tedy nasnadě. Soukromé gymnázium Josefa Škvoreckého mi dalo snad to nejdůležitější pro budoucnost – podrobná znalost české i světové literatury, tvůrčí psaní, estetika. Mým oblíbeným předmětem bylo právě tvůrčí psaní, které nás učila spisovatelka Alexandra Berková. Maturitní zkouškou z pěti předmětů jsem získal první předpoklady k umělecké práci.

Byla to snad náhoda nebo osud, že jsem začal získávat neocenitelné zkušenosti v oblasti médií. Tou první bylo spoluzaložení „českého časopisu pro českou ženu“ s názvem Skvělá, jehož šéfredaktorkou byla herečka Bára Štěpánová. Následovala pozice redaktora lifestylu v čtrnáctideníku Šťastný Jim a redaktora společenské rubriky nejčtenějšího českého deníku Blesk. Externě jsem pak spolupracoval s několika médii, například s Tescoma magazínem. Během práce v médiích jsem získal neocenitelné zkušenosti a kontakty. Seznámil jsem se se spoustou zajímavých lidí, zpovídal jsem herce Alaina Delona a řadu dalších osobností. V roce 2009 jsem spoluzaložil lifestylový magazín One, jehož jsem byl šéfredaktorem. Ve volných chvílích jsem se věnoval public relations a pořádání společenských akcí. Nedílnou součástí mé práce byla, je a vždycky bude charitativní činnost.

Pod pseudonymem James Kent jsem napsal knihu Walda žije! (2007, spolu s Dášou Radimovskou) o fascinujícím životě zpěváka Waldemara Matušky, knihu Manželství století – Ivana a Karel Gottovi (2008), knihu Leoš Mareš Milionář s.r.o. (2008) a knihu Nevěry po česku (2009). Spolu s populární cvičitelkou Hankou Kynychovou pak následovala kniha o zdravém životní stylu Zachraňte si život s Hankou Kynychovou (2010). V současné době koncipuji edici knih s názvem ČESKÉ HVĚZDY, první z edice je kniha Zlata Adamovská (2010) o životě jedné z nejpopulárnějších českých hereček vůbec.

Mimo psaní biografických knih píši divadelní hry (např. Velký Elvis, 2006) a filmové a televizní scénáře. (zdroj životopisu: http://jakubhladky.cz/AUTOR)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.