Zlata Adamovská

Zlata Adamovská https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62516/zlata-adamovska-62516.jpg 4 16 16

Zlata Adamovská je právem označována za jednu z nejpopulárnějších a nejtalentovanějších českých hereček. Na svém kontě má přes dvě stovky filmových, televizních a divadelních rolí. A její okouzlující hlas nadaboval nespočet divácky úspěšných filmů a seriálů. Díky tomu získala několik prestižních ocenění a především trvalou přízeň publika. Přesto všechno je normální ženou, která stihla vychovat dvě děti, pečovat o svou rodinu a procestovat kus světa. Zlata je zkrátka neúnavně pracovitá milovnice života, hvězda, které sláva nikdy nestoupla do hlavy. Tato kniha je unikátním pohledem do Zlatina pracovního i soukromého života, ve kterém herečka prozrazuje některá svá tajemství. Příběhy z natáčení střídají historky z jeviště, a tím poodhalují svět filmu, televize, divadla a dabingu. A co prozradili na Zlatu Adamovskou Jana Brejchová, Jiřina Jirásková, Jana Štěpánková, Petr Štěpánek a další osobnosti? I to se dozvíte v této autorizované knize, obohacené o dosud nezveřejněné fotografie.... celý text

Přidat komentář

Tess.96
05.12.2023 3 z 5

Musím říct, že životopis se čte opravdu dobře. Je to čtivě napsané, formou článku s občasnými vsuvkami od samotné herečky. Občas se mi ale zdálo, že autor až moc zbytečně odbíhal od tématu, kterému se v dané kapitole měl věnovat. A upřímně, možná spíše než názor autora, mě zajímal názor samotné Zlaty, tudíž mi bylo líto, že autor se tam často prosazuje sám, než aby nechal mluvit tu, o které životopis je.



Bylo ale zajímavé dozvědět se o Zlatině dětství nebo o její začínající kariéře. Potěšila mě i slova jejích kolegů, například Petra Štěpánka, kterého nyní má za manžela. Je neuvěřitelné, kam je život posunul. Nicméně, když vezmu knihu jako celek, tak má lepší, ale i horší momenty, místy mě bavila a zaujala (třeba cestování s Radkem Johnem), ale hodně mi vadil ten osobní pohled autora, který tam za mě neměl vůbec co dělat. Lepší by bylo, kdyby si to Zlata napsala sama.

Damaj
28.08.2016 5 z 5

Kniha o nejlepší herečce - mám i s věnováním a podpisem


hvezdyn
19.07.2013 4 z 5

Kniha o oblíbené české herečce. Jsou to kombinace osobních vzpomínek, popisku autora a příspěvků dalších osob, které mají k herečce vztah.

Natynka23
18.12.2011 5 z 5

Tato kniha je má nejoblíbenější. Zlata je nejlepší herečka.

Štítky knihy

herci české herečky

Autorovy další knížky

Jakub Hladký
česká, 1983
2011  52%Hana Maciuchová
2010  88%Zlata Adamovská
2010  84%Zachraňte si život s Hankou Kynychovou