Hana Maciuchová

Hana Maciuchová https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71080/bmid_hana-maciuchova-xTr-71080.PNG 3 12 6

Kniha s prostým názvem „Hana Maciuchová“ je první biografickou publikací mapující pracovní a životní cestu jedné z nejoblíbenějších českých hereček současnosti. Populární představitelka Miriam Hejlové z nekonečného seriálu Ulice má za sebou více než sto televizních a filmových rolí, třeba nezapomenutelnou Anče z Krkonošských pohádek, prostořekou lahůdkovou Olinku z Ženy za pultem, svéráznou paní Blažejovou z Nemocnice na kraji města či Čapkovu manželku Olgu Scheinpflugovou z filmu Člověk proti zkáze. Na divadelních prknech, co znamenají svět, pak odehrála na devadesát žánrově odlišných postav. Jen málokdo ví, že paní Hana chtěla původně studovat cizí jazyky nebo medicínu. Jaká náhoda ji zavedla na DAMU? Kde se seznámila se svou životní láskou, geniálním hercem Jiřím Adamírou? Které divadelní role patří mezi její nejoblíbenější? Proč váhala s přijetím role v seriálu Ulice? Co ráda dělá ve svém volném čase? Kdy byla v životě nejšťastnější a kdy naopak nejsmutnější? Čemu se chce věnovat v budoucnu? Na všechny tyto a řadu dalších otázek najdete odpovědi v této unikátní knize, doplněné o mnoho nepublikovaných fotografií. Tato kniha patří do speciální Edice ČESKÉ HVĚZDY, ve které jako první vyšla kniha „Zlata Adamovská“.... celý text

Přidat komentář

Kerberos
12.11.2022 3 z 5

Dokumentaristickým způsobem podaný průřez hereččinou kariérou.Neosobní, studené.Čekala jsem víc.

Janizoun
12.08.2022 3 z 5

Skvělá herečka, ale pan spisovatel zklamal.
Mám knihu ve své knihovně a je škoda, že žádná jiná kniha už o této skvělé herečce nevyšla.


pinkstrom
07.12.2021 odpad!

Hodnotím knihu, ne osobnost, o které je. Kniha působí velice amatérsky, skoro jako delší referát na střední. Čtenář by čekal, že zde bude např. rozhovor s herečkou, nebo alespoň "něco navíc". V podstatě jsou to ale jenom zkopírované články a informace z internetu, takže jejich fakticita je těžce spekulativní. Navíc s fakt velkým počtem nejen překlepů, ale i závažných pravopisných hrubek. Souzním s komentářem HŠ - nechápu, jak kniha mohla vyjít pod nějakým nakladatelstvím a jsem si jistá, že p. Maciuchová o ní ani nevěděla. Vyhozené peníze.

martinaandulka
10.03.2021 3 z 5

Jsem ráda,že knihu mám,protože jiná kniha nevyšla.Pan spisovatel vybral krásné fotografie,vypsal seznam rolí v divadle a ve filmech,oenění,to vše je moc pěkné,ale z knihy mám pocit,že se skládá z rozhovorů časopisů a poskládané od narození po rok 2010 kdy pak kniha vyšla.

Barykefa
10.02.2016 2 z 5

souhlasím, kniha byla velkým zklamáním. Ale nic proti paní Maciuchové, ta je jedinečná

HŠ
19.11.2014 odpad!

Nechápu, jak se tato kniha s tím množstvím pravopisných chyb vůbec mohla dostat do tisku a mezi lidi. Styl psaní, kdy před každým podstatným jménem muselo být přídavné (velkolepá scéna, úžasní herci, brilantní představení, výjimečný režisér) mi také nesedl. Kniha je plná pozitivních superlativů až mi přijde těžko uvěřitelná. Nic proti herečce Maciuchové, ale kniha byla velké zklamání, kde jsem se vlastně nic nedozvěděla.