Ingrid Palaščáková Špringrová životopis

česká, 1972

Životopis

PhDr. Mgr. Ingrid Palaščáková Špringrová., Ph.D. se narodila v roce 1972 v Žiaru nad Hronem na Slovensku. Vysokoškolské studium fyzioterapie, jak bakalářské (dokončení 1996), tak magisterské (dokončení 1999) absolvovala na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci.

V letech 2001 - 2006 pracovala na Fakultě tělesné výchovy a sportu na Karlově Univerzitě v Praze. V roce 2005 obhájila disertační práci, vykonala rigorózní zkoušku a získala tituly PhD. a PhDr.

Bohaté klinické zkušenosti uplatňuje ve fyzioterapii u dětí, dospělých a sportovců. Zabezpečuje školení odborných postgraduálních kurzů určených pro fyzioterapeuty, lékaře a sportovní trenéry.

Od roku 2000 vyvíjí metodu Akrální koaktivační terapie - Acral coactivation therapy (ACT). Metoda je založena na sofistikovaných hypotézách, které jsou zkoumány v rámci možností současné vědy. Klinické zkušenosti a základní pilotní studie byly publikovány v publikaci Akrální koaktivační terapie v roce 2011. Klienti, kteří provádějí cviky podle metody ACT, mají nejčastěji bolesti páteře a nebo končetin. Velkou část spektra klientů tvoří kojenci a dětští pacienti. Autorka se účastní mnoha konferencí v tuzemsku i v zahraničí, zároveň vzdělává fyzioterapeuty v rámci postgraduálního vzdělávání. (zdroj životopisu: http://rehaspring.cz/onas/tera...)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.