Hsing-yun životopis

čínská

Životopis

Ctihodný mistr Hsing Yun- je čínský buddhistický mnich, autor, filantrop a zakladatel Fo Guang Shan, která má pobočky po celé Asii, Evropě, Africe, Austrálii a Americe. Vysvěcen byl ve věku dvanácti let v provincii Jiangsu- Čína, mistr Hsing Yun strávil více než sedmdesát let jako buddhistický mnich budováním učení, které nazývá Humanistický Buddhismus: Buddhismus, který uspokojuje potřeby lidí a je integrována do všech aspektů života.

V roce 1949, Mistr Hsing Yun přišel na Tchaj-wan a začal vychovávat novou narůstající buddhistické kultury na Tchaj-wanu. Působil jako redaktor a přispěvatel do mnoha buddhistických časopisů a periodik, byl autorem článků v denních sloupcích -Dharma Slova a později i vlastního buddhistickou časopisu- Probuzení světa- v roce 1957 a pak v roce 2000 i první denní buddhistickéý noviny- Merit Times.

Mistr Hsing Yun autorem mnoha významných děl včetně Song of Silence, biografie Sakyamuni Buddha a Národní Mistr Yulin. Mistr Hsing Yun také editoval a sponzoroval Fo Guang encyklopedii= nejvíce autoritativní buddhistický referenční práce v čínském jazyce.
Jeho příspěvky přispěli jako sponzoring buddhistické hudby a umění, k vytvoření buddhistických programů pro televizi, rozhlas i divadlo.
(zdroj životopisu: http://blpusa.com/authors/venerable-master-hsing-yun)

Ocenění

Hsing-yun - knihy

1995  100%Buddhismus V

Žánry autora

Duchovní literatura Náboženství

Štítky z knih

buddhismus

Hsing-yun je 0x v oblíbených.