François Boucq životopis

francouzská, 1955

Životopis

Boucq, jehož skutečné jméno je François Boucq je francouzský karikaturista narozený v Lille 28. listopadu 1955.

François Boucq hledal styl, silný, kontrastující s humorem na základě absurdity a posměchu.
Už na střední škole se setkal s budoucími scénáristy Philippe Delan a Stéphane Deleurence.

V roce 1975 vstupuje do světa komiksu prostřednictvím Mormoil společně s Philippe Delan.

1955: Narození François Boucq dne 28. listopadu v Lille.
1974: Boucq začal svou kariéru umělce v Le Point, L'Expansion, Playboy, Matin Paříže, kterou pravidelně dodává relevantní politické karikatury. V následujícím roce vydal v Mormoil, přičemž se zaměřuje na rekonstrukci Lille karnevalu. Ten dočasně opouští výkresu.
1978 Vyšlo v ovladači jeho první humor Kornety (reedici album, o osm let později pod názvem Život, smrt a všichni ostatní), se skripty jeho přítel Philippe Delan. V roce 1980, Fluid Glacial vítá lekcí profesora Bourremou (s Pierrem Christin), pak první dobrodružství rock Mastard (s opět Philippe Delan). Boucq je stále velmi ovlivněna Alexis, jeden z mistrů, příliš brzy, absurdní humor.
1983 Boucq výměna přístřešek. Nyní čerpá pro noviny (A následovat) povídek kde jeho grafické obavy projevují, podobné těm, které má Gotlib nebo Goossens: výzkum barvy, perspektivu a vyprávění. Příběhy zkompilovaný v Průkopníci lidského dobrodružství, úběžník pro odvážné, pedagogika chodníku a šumění tablety Désiroire. Mezi znaky těchto alb, je Jérôme Moucherot, kteří postoupí ke slávě v The Savage Nook v roce 1993
1984 Setkání s americkým romanopiscem Jerome Charyn. V narozených dvou příběhů Žena kouzelník cenu za nejlepší album na festivalu v Angoulême o dva roky později, a Mouth of the Devil.
1991 S Alejandro Jodorowsky, Boucq začal mystický fantasy trilogii, tvář Měsíc.
1992: Průchod z antény 2, který ilustruje Boucq zprávy pro přenos Pokud se vám změní. Stejný rok, on načrtl ze života filmový festival v Cannes. Ilustrace vždy pro Karim v roce 1993, a album Bod, který to!, Jerome Charyn v roce 1994, což ji řadí v obrazech břiše bestie, jeho kniha „Travel“ v New Yorku. Boucq také půjčuje svůj plodný talent Corto časopisech Science & Vie Junior, zprávy k reklamním účelům (pro divadlo, včetně žula, Alph'Art komunikaci v Angouleme v roce 1998), na kolektivních děl (La Bande à Renaud , nejhorší Vánoce, Houslový a Archer, fantastické Knihovna prodeje nebo malé příběhy), krátký film, Mea Culpa, vytáhl jeden ze svých komiksů a premiéru dříve v Angouleme v roce 1998.
1994 V (následovat) Boucq dává nový rozměr jeho chvástání vytvořením znaky smrti a Lao Tseu.
Leden 1998: Boucq je nazván jeho vrstevníky a stal se členem Akademie Angoulême. Získal Velkou cenu City, který ho učinil prezident dalšího ročníku v roce 1999.
Leden 1999: Out pro předsednictví financí stínu, sbírka bajek napsaných Alejandro Jodorowsky a nádherně ilustrovaných François Boucq.
2001: spolupráce s Jodorowsky pokračuje s vydáním diamantu pro posmrtný život, prvním dílu série Bouncer. Oba autoři se snaží západní žánru .. a je to spíše velmi úspěšný!
2005: Reedice manželky mága Casterman .Surdoué manipulace a iluze, Edmond je okouzlující kouzelník. Tak přitažlivé, že některé let daleko, že zaujme mladé i jeho matku Rita, ve středu, což vede k jedné a druhé na jevištích estrádě na celém světě.
2006: shoda výstup ve vydáních Průzkumníci na bublině, reflexe pracuje na komiksu. Z obrázku scénáře psaní výkres, malý experiment o vztahu mezi autorem spisovatel, karikaturista a autor přehrávačem .. Dvanáct návrháři dodávat své vize a inscenace komické Fabien Vehlmann scénář stránku, kde přichází do lžíce, náhod, radnicích a choreografie. Ve stejném roce se objeví „kořistí Louves“, dokončovací druhý cyklus „vyhazovač“.


1985 : Prix Bloody Mary pour Les Pionniers de l'aventure humaine
1986 : Alfred du meilleur album français pour La Femme du magicien (avec Jerome Charyn)
1992 : Drapeau : Allemagne Prix Max et Moritz de la meilleure publication de bande dessinée pour Les Pionniers de l'aventure humaine
1998 : Grand prix de la ville d'Angoulême
2006 : Sanglier du meilleur dessin des Prix Albert-Uderzo pour Bouncer t. 4 : La Vengeance du manchot
2007 : Prix Albert-Uderzo spécial pour l'ensemble de son œuvre
2013 : Drapeau : Italie Prix Micheluzzi de la meilleure série étrangère pour Bouncer (avec Alejandro Jodorowsky)
2015 : Finaliste du Prix de la BD Fnac8 pour Little Tulip (scénario de Jerome Charyn) (zdroj životopisu: http://www.bedetheque.com/auteur-373-BD-Boucq-Francois.html , https://translate.google.cz , https://fr.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Boucq)

Ocenění (1)

2017 - Cena Muriel (Nejlepší zahraniční komiksová kniha) - kniha Dobrodružství Jeronýma Moucherota