Florinda Donner životopis

americká, 1944 - 1998

Životopis

Florinda Donnerová byla žačkou dona Juana Matuse a jeho skupiny čarodějů, s jejichž učením jste se mohli seznámit v knihách Carlose Castanedy.
Výuka, kterou prošla, se od učení Carlose Castanedy poněkud liší, a to jednoduše proto, že ženy jsou způsobilejší pro vstup do neobvyklých oblastí vědomí. Florinda reprezentuje část učení čarodějů Mexika, kteří využívají ve své praxi zvláštní techniky, spočívající v ovládání snových stavů vědomí, jež umožňují vnímání jiných světů, než je tento svět každodenního života.
Důležitým aspektem učení je osvobození se od nadvlády svého já. Lidé jsou magickými bytostmi, jež jsou schopné ohromujících činů, pokud se ovšem dokáží zbavit své sebedůležitosti a oprostit se od navyklých způsobů jednání a vnímání světa.
Cílem učení je připravit adepty na setkání s nekonečnem.

Florinda Donnerová pochází z německé rodiny usazené v Caracasu ve Venezuele. S družinou čarodějů dona Juana se setkala poprvé v červenci 1970, když ji bylo něco okolo dvaceti let. Ujaly se jí čarodějky a zasvěcovaly ji do umění snění. Snění je něco, co se nedá popsat, pouze zažívat a praktikovat. Pomocí snění se dostaneme do světů, svojí existencí stejně reálných, jako je ten náš. Ovšem svými atributy tyto světy daleko přesahují vše, co si dokážeme představit. Praktikovat čarodějné snění znamená prožívat něco, co by nedokázala vytvořit ani naše nejbujnější fantazie.

Ocenění