Sen čarodějky

Sen čarodějky https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75663/sen-carodejky-75663.jpg 4 39 7

Autorka se podobně jako don Juan Carlose Castanedy vydává na pouť bojovníka, aby svým hledáním poznala sama sebe a mohla pomoci jiným. Její učitelkou je stará venezuelská léčitelka doňa Mercedes, s jejíž pomocí si uvědomuje svou vlastní duchovní sílu.

Žánr:
Literatura světová , Romány , Biografie a memoáry

Vydáno: , Dobra
Originální název:

The Witchs Dream , 1985


více info...

Tyet
Tyet
05.04.2023 4 z 5

Florinda Donnerová, spolu s Taishou Abelarovou a Carlosem Castanedou patří do okruhu dona Juana Matuse, takže asi víte, co čekat.
Děj se odehrává v malém městečku ve Venezuele, kam přijela Florinda řečená Musiúa za léčitelkou, čarodějkou, spiritistkou a médiem Mercedes Peraltou. Stará žena ji nechává sledovat své léčebné a magické zásahy a učí ji. Vzdělání antropoložky Florindu nutí mít vše zvnějšku pod kontrolou, mít ve všech informacích a činnostech řád, v čase chronologii a v událostech kauzalitu. Čarodějnictví tohle ale neumožňuje, a tak se Florinda jen zvolna smiřuje se světem, který má své vlastní zákonitosti.
Kniha se velmi dobře čte, dramatičnosti a hloubky CC však nedosahuje.
Přikládám krásnou definici čarodějnictví, kterou Florindě předkládá Augustín, jeden ze skupiny:
Čaroděj si sám zvolí, že bude někým jiným, než pro co ho vychovávali. Musí si také uvědomit, že čarodějnictví je úkol na celý život. Čaroděj skrze čarodějnictví spřádá vzorce jako pavučiny. Vzorce, které přenáší vzývané síly k nějakému vyššímu tajemství. Lidské činy mají nekonečné, všude rozprostřené předivo svých důsledků, čaroděj tyto důsledky přijímá a magickým způsobem je znovu přetlumočuje. Čarodějovo uchopení reality je úplné. Jeho stisk je tak mocný, že může ohýbat skutečnost všemi způsoby ve prospěch svého umění. Ale nikdy nesmí zapomenout, co realita je nebo byla.

nicolettkaa
nicolettkaa
25.08.2022 2 z 5

Na to jak jsem se na knihu těšila, přišlo velké zklamání. Nečetla se mi moc dobře. Velké části knihy mě vyloženě nudily a trvalo mi hodně dlouho dobrat se konce. Hvězdičky dávám, za samotné líčení životních příběhů několika "pacientů".


kamibe
kamibe
12.02.2022

Po téhle jsme s kamarádkou sáhly vzápětí po dočtení Shabono, ale nedočetly jsme ji. Čekaly jsme něco jiného, tak jsme ji zase odložily a vrátily se ke Castanedovi.

Elea
Elea
04.03.2020 3 z 5

Kniha mi trochu připomínala Žítkovské bohyně přenesené do Jižní Ameriky. Zajímavé téma, ale za mne žádné velké nadšení.

niki-chan
niki-chan
18.05.2016 5 z 5

Musím říct, že knihu jsem si koupila proto, že mě zaujal obal. Ovšem vnitřek byl mnohem zajímavější. Čtenáře pohltí a zároveň ukáže jiný svět a jiné hodnoty

BooksLucyKing
BooksLucyKing
08.06.2013 4 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do čtení dostala, ale potom mě kniha zcela pohltila. Moc se mi líbila. Byla hodně zajímavá, záhadná, zároveň i poučná, co se týče životních hodnot, zajímavý pohled na osud a jak ním můžeme hýbat.

Čarodějka0458
Čarodějka0458
23.08.2012

Tuto knihu sem si koupila protože mě zaujala její obálka. Knížka mě přišla nudná až na pár chvil. Jinak to promě byla průměrnější knížka...

Štítky knihy

čarodějnice putování čarodějnictví duchovní literatura Venezuela

Autorovy další knížky

Florinda Donner
americká, 1944 - 1998
2002  80%Sen čarodějky
1999  85%Bytí ve snění
2002  85%Shabono

Kniha Sen čarodějky je v

Právě čtených1x
Přečtených54x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce49x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x