Alena Bányaiová životopis

česká, 1949

Životopis

JUDr. Alena Bányaiová, CSc., advokátka. Ve své praxi se zaměřuje na obchodní právo, zejména smluvní agendu včetně komplexních smluv o dílo, stavební a správní řízení, rozhodčí řízení a soudní spory. Je vedena v seznamu advokátů České advokátní komory a International Bar Association. Hovoří česky a anglicky.
Je přední odbornicí v oblasti řešení sporů v České republice. V současnosti působí jako rozhodce Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR a je členkou předsednictva Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Rovněž aktivně působí v oblasti legislativy, v letech 2004 -2006 byla členkou Legislativní rady vlády ČR a v současnosti působí jako členka Komise pro soukromé právo Legislativní rady vlády České republiky, byla členkou rekodifikační komise. Aktivně se zapojuje do akademického života, přednáší obchodní právo pro zahraniční studenty v programu LLM a Socrates/Erasmus organizovaném Právnickou fakultou Univerzity Karlovy a civilní právo na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Publikovala mnoho statí na různá témata obchodního práva.
Je opakovaně zmiňována mezi vedoucími odborníky pro oblast řešení sporů, společenstevního práva a práva hospodářské soutěže prestižními nezávislými publikacemi Chambers Global a Legal 500.

Specializace:
• Insolvence
• Nemovitosti a stavební právo
• Právo obchodních korporací
• Řešení sporů (zdroj životopisu: https://www.bvlaw.cz/people/alena-banyaiova/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.