Zbavte se nepořádku s feng-šuej zajímavosti

Zbavte se nepořádku s feng-šuej https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135076/bmid_zbavte-se-neporadku-s-feng-suej-gGM-135076.jpg 4 124 37

Karen Kingstonová v knize Zbavte se nepořádku s feng-šuej zkoumá - s nadhledem a smyslem pro humor -, co nepořádek vlastně je, proč jej máme a nechceme se ho zbavit a co výměnou za všechny zbytečnosti můžeme získat - například energii a čas. Autorka svým přístupem odkazuje k Sigmundu Freudovi, který zastával názor, že "pořádek umožňuje člověku nejlepší využití času a šetří jeho psychické síly". Máte pocit, že všeho je prostě moc, cítíte se zavaleni zbytečnostmi a toužíte se osvobodit? Autorka nabízí nový přístup, jak si dát život do pořádku. Je to jako se sexem: Hlavní je začít, pokračovat pak už budete chtít sami. Je to vzrušující, přináší to uspokojení a především to funguje!... celý text

Literatura naučná Dům a byt Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Orsini
Originální název:

Clear Your Clutter with Feng Shui , 1998


více info...

Zajímavosti (1)

... a ještě základní schéma:

MŘÍŽKA BAGUA

NEJSTRUČNĚJŠÍ NÁSTIN SOUVISLOSTÍ VAŠICH PROSTOR A ŽIVOTA

Označení jednotlivých (šesti) prostorů:
/šachovnice 3 x 3/

HORNÍ LEVÝ Prosperita Bohatství Hojnost

HORNÍ STŘED Sláva Pověst Inspirace

HORNÍ PRAVÝ Vztahy Láska Manželství


STŘEDOVÝ LEVÝ Rodina Předkové Společenství

STŘEDOVÝ STŘED Zdraví Jednota Pocit pohody

STŘEDOVÝ PRAVÝ Kreativita Děti Projekty


DOLNÍ LEVÝ Vědění Moudrost Sebezdokonalování

DOLNÍ STŘEDOVÝ Osobní rozvoj Kariéra Životní cesta

DOLNÍ PRAVÝ Přátelé Soucítění Cestování

Vstup do prostoru, jediný, nebo nejpoužívanější, je přes dolní středový prostor (DS), kterým vstupují lidé i energie.

HL HS HP

SL SS SP

DL [DS] DP

(vstup do prostoru přes DS)

Koncentrace nepořádku v jediné ze šesti zón zablokuje vaše aktivity na uvedeném poli.

Prostor který zkoumáte v případě nepravidelného tvaru doplníte na pravidelný – obdélník, čtverec, po doplnění v průsečíku úhlopříček naleznete střed.

Takovéto schéma platí vertikálně jak pro váš byt jako celek, tak i pro každou jednotlivou místnost samostatně. Obdobně například pro pozemek na kterém váš dům stojí. Určující pro orientaci schématu v každé úrovni je vždy jediný, nebo nejpoužívanější vstup do tohoto prostoru.

Hluboké studium této tabulky ve feng-šuej může zabrat mnoho let. (kapr)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Vyšší smysl vyklízení a uklízení věcí tkví v odklízení trosek, které nám brání spojit se s vysoce duchovní říší, odkud jsme přišli a kam se opět vrátíme. Je velmi snadné tady dole ztratit hlavu, pohroužit se do materialismu a dojít k závěru, že tento svět je vše, co existuje, když je přitom pobyt tady jen krátkou mezihrou na duchovní cestě, na níž všichni jsme.


Zbavujete-li se nepořádku, ve všech jeho formách, obnovujete jasnost a jednoduchost. Když kolem sebe máte jen věci, které potřebujete na své osobní cestě, místo abyste se zanášeli věcmi, které vaši cestu zatemňují a strhávají vás zpátky, pak je pro vás daleko snazší se napojit na svou duchovní cestu. A až se vás zmocní pocit klidu a prožitek smyslu, který se s klidem pojí, už nikdy nebudete mít potřebu nepořádku.