Velká obrázková knížka pro malé děti zajímavosti

Velká obrázková knížka pro malé děti https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28888/bmid_velka-obrazkova-knizka-pro-male-det-Hbh-28888.jpg 5 83 16

Obrázková knížka spolu s krátkými texty objasňuje dětem obsah mnoha pojmů, s nimiž se v denním životě setkávají. Jednoslovná hesla jsou abecedně uspořádána a zahrnují přístupný výklad rozmanitých druhů lidské činnosti i věcných pojmů.

Zajímavosti (2)

Tato encyklopedie z pera slavných autorů vyšla poprvé v 80. letech minulého století. K novému vydání ji upravila sama Milena Lukešová a nové ilustrace vytvořila Andrea Tachezy. (Luccy78)


Velká obrázková knížka pro malé děti je první poznávací českou encyklopedií pro předškolní věk. Zajímavá je nejen výběrem hesel přináší jak věcné pojmy (např. nábytek, noviny), tak i výběr z další slovní zásoby (slovesa číst, nachladit se, přídavá jména drahý, pyšný). Hesla jsou zpracovaná jako minipříběhy ze života dětí a světa, který je obklopuje. Jejich výběr vychází z předpokládaného dětského zájmu o jednotlivá slova a vysvětlení jsou velmi konkrétní a blízká dětskému chápání. (Luccy78)


Štítky knihy

pro děti encyklopedie pro děti

Autoři knihy

Milena Lukešová
česká, 1922 - 2008
Bohumil Říha
česká, 1907 - 1987