Trosečník sibiřský zajímavosti

Trosečník sibiřský https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404541/bmid_trosecnik-sibirsky-CO9-404541.png 4 143 66

Třetí kniha spisovatelky a ilustrátorky Světlany Glaserové vznikla podle autentických vzpomínek jejího vlastního otce. Na jedné straně bolševické impérium třicátých let 20. století živořící pod krutovládou soudruha Stalina a na druhé malý chlapec, napůl Čech – napůl Rus, který se do té zvrácené doby a rozvrácené země narodil a prožívá zde své dětství. Spolu s rodiči, kteří se snaží ukrýt před komunistickými represemi, se stěhuje tisíce kilometrů po celém Sovětském svazu. Od Bajkalu po Vladivostok, od pouští Tádžikistánu po zasněžené pláně západní Sibiře a nakonec do vlasti svého otce. Československo ovšem v té době stojí na samém prahu druhé světové války, a tak se sen o zemi zaslíbené rozplývá a peripetie pokračují.... celý text

Zajímavosti (7)

Rozhovor s autorkou v ČR Pardubice
https://pardubice.rozhlas.cz/od-smejdu-k-fantasy-svetlana-glaserova-je-spisovatelkou-z-leknuti-8112968?fbclid=IwAR3RODb7XKHdDPoCVhTU1Qodwi2vCd2b18SwsmCyAcjm5pXzp47WNbDKwp0 (Jejda)


V knize Čechoslováci v Gulagu II. (J.Dvořák) je jedna z kapitol věnována Josefu Kličkovi (otci Trosečníka):
https://www.databazeknih.cz/autori/jan-dvorak-110060
A zde je životopis a dílo J.Kličky na DK:
https://www.databazeknih.cz/autori/josef-klicka-100846 (Jejda)


Zde na DK najdete životopis a dílo hlavního hrdiny knihy Trosečník sibiřský: https://www.databazeknih.cz/zivotopis/vaclav-klicka-22534 (Jejda)


Rozhovor s autorkou na Rádiu Praha:
https://www.radio.cz/ru/rubrika/razgovor/deti-emigrantov-skitalcy-mezhdu-stranami-i-yazykami (Jejda)


23.10. 2018 proběhl v literární kavárně v Řetězovce křest. Za kmotry byli spisovatelka Pavla Smetanová a básník Zdeněk Hledač. (Jejda)


Knižní trailer: https://www.youtube.com/watch?v=znlGgTHOPEM&;feature=youtu.be (Jejda)


Webové stránky knihy Trosečník sibiřský: https://trosecnik-sibirsky.webnode.cz/ (Jejda)