Selected zajímavosti

Selected https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/273336/mid_selected-vybrani-VDT-273336.png 3 21 15

Selected série

1. díl

SELECTED - VYBRANÍ - první díl trilogie vám nabízí poutavý, příběh, který vás nenechá v klidu. Kniha velmi ostře naráží na nejaktuálnější téma dnešní doby a to je odebrání lidské svobody. Totální separování od okolního světa a stálý boj o vysněnou svobodu se stal šestici mladých hrdinů, skoro nemožným snem.

Zajímavosti (11)

- Hlavní hrdina je v prvním díle záměrně vystavěn jako velký outsider, který nejde pro pláč daleko, aby vynikl jeho kontrast v následném pokračování. (theunity)


- Vedlejším postavám, Peek Lock, Reaz Turckeens, Marry North, Trevor Donowan a Lia Hartmanová, je v druhém díle Selected – REVELATION věnována jedna menší kniha, z jejich pohledu. (theunity)


- Tetralogie Selected byla to universa UNITY zařazena až později. (theunity)


- Postava Nathaniela Neelsona má přímou souvislost s postavou Ralpha z knihy ON – OTEC VESMÍRU. (theunity)


- V prvním díle se hovoří o Vyšším dobru, které je hybnou silou celého příběhu. Vyšším dobrem je však později označována sama hlavní postava, která díky své nadměrné super síle bývá často označována za Boha. (theunity)


- Energie, látka, která prostupuje sérií Selected se jmenuje Infinital. Je vypodobněna žlutou barvou, protože přináší naději a je symbolem času. (theunity)


- Selected, stejně jako celé UNITY, je zaměřena na super schopnosti. V budoucnosti však lidé o své schopnosti přišli. Jediným způsobem, jak znovu probudit své skryté síly, je použít tak zvaný G.M. – Genetický Modifikátor, který dočasně uživateli posílí a znovu otevře cestu k jeho jeho ukryté super schopnosti. (theunity)


- První díl Selected byl inspirován sérií Hunger Games (theunity)


- Selected má celkem 4 díly.
1. díl Selected - Vybraní.
2. díl Selected - REVELATION (odhalení).
3. díl Selected - ANNIHILATION (vyhlazení)
4. dík Selected - Composite Angel (theunity)


- Mini-série Selected se odehrává v daleké budoucnosti universa UNITY. (theunity)


poznámka autora: Rád bych doplnil, že první díl trilogie, je nástinem lehké autobiografie. Kniha SELECTED - VYBRANÍ byla psána v době umírání mého dědy. Je to tudíž velmi osobní skrytou zpovědí. (Nathaniel)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.