Selected

Selected https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394330/bmid_selected-I9N-394330.jpg 3 21 15

Selected série

1. díl

Svět, ve kterém žijeme, se řítí k jistému konci. Všichni to víme. Proto se politický systém rozhodl zavést radikální řešení. Zrušení všech hlavních měst a vybudování pouze jednoho jediného se spolu se systémem vybírání vyvolených zdá být tou nejlepší možností. Co se ale děje hluboko pod zemí? Tam, kde se ukrývá šest malých dětí, naprosto separovaných od rodiny, okolního světa a běžného života? Kam až je schopna zajít lidská představivost a bezohlednost? Kolik dětí musí ještě VYBRAT, aby se nasytila jejich touha po senzaci? Kolik lidí se dívá? A poslední otázka... proč se vždy všichni vyvolení bojí svých jednadvacátých narozenin?... celý text

Přidat komentář

tomasAFXa
21.01.2024 odpad!

Knihu jsem koupil na nádraží v levných knihách za 39,- Kč. Zaujala mě obálka, tím ale veškeré kladné vlastnosti končí. Autor je zcela neoriginální, vše je až okatě inspirováno Hunger Games apod. Po přečtení komentářů níže a u jeho druhé knihy, jsem se podíval na další "tvorbu" tohoto "autora" a naprosto stejný dojem - neoriginální, všechno jak přes kopírák, jako "textař" a "hudebník" nebo snad "vtipný bavič" - obdobný názor jako na tuto knihu... o ničem! Pan "spisovatel" se prezentuje jako úspěšný, ale kde je mu to tak jedině přijato, jsou školy, kde je tento výtvor bohužel žákům předkládán, snad i nucen během nudných autorských čtení. Mělo by být zakázáno některé knihy tisknout! Kdybych si za ty peníze koupil raději toaletní papír, bude to daleko užitečnější!

patrik1451
14.03.2021 5 z 5

Knihu jsem dostal jako dárek. Ač nejsem vyznavačem sci-fi, tak jsem knihu přečetl jedním dechem. Děj plyne celkem plynule a člověk stíhá chápat, co se tam děje. Velmi poutavé čtení. Doporučuji.


Tara_Wolf
28.10.2019 4 z 5

Bylo mi umožněno se ve škole s panem Pacholem setkat a myslím, že se mu tahle sci-fi knížka povedla a nemůžu se dočkat druhého dílu. Mohla by se líbit lidem, kteří mají rádi Hunger Games.

0961
15.06.2019

Kniha s velice výstižným obalem , na který se nemohu vynadívat a děj,který připomíná Hunger Games , Divergence a Labyrint , vše krásně v jedné knize , kterou jsem přečetla jedním dechem. Poměrně nečekané zvraty plné adrenalinu jsem hltala a prožívala společně s postavami. Kniha , jak už je zde níže uvedeno , osloví asi mladší kategorii , věkem podobnou , jako jsou hlavní hrdinové . V některých částech mi ale příběh přišel lehce nepromyšlený , odbytý, až skoro napsaný z posledních sil a nad některými událostmi jsem se musela zapřemýšlet. Celkový dojem je ale výborný , příběh se příjemně četl a určitě se těším , až si přečtu další knihu z této trilogie. :-)
Kubo , jen tak dále , pevně věřím, že to na této dlouhé cestě jistě dotáhnete daleko !

Robinson_
21.05.2019 3 z 5

Kniha Selected bude zaměřena spíše na mladší a začínající čtenáře, s textem psaným jednodušší stylistikou, která by mohla někoho odchovaného na klasických dílech začít po čase nudit. Události popisované v příběhu se mohou zdát repetitivní, ale vezme-li se v potaz prostředí a pozadí světa, ve kterém se hlavní postavy pohybují, mohlo by jít o zajímavý koncept sblížení hrdiny a čtenáře, reflektujíce jednotvárnost života a denního cyklu, v němž se nacházejí, a z toho vzniknuvší stres, bohužel do řádného uskutečnění stále něco chybí, takové provedení však není jednoduché a vzhledem k faktu, že se jedná o autorovu prvotinu, nelze to považovat za přílišný přešlap. K dobru taktéž mluví rozsah díla o téměř dvě stě osmdesáti stranách a plánované rozdělení na trilogii je jistě ambiciózní plán. Musím uznat, že v textu byly jisté pasáže a slovní obraty, které se mi vyloženě líbily, ale nebylo jich dost na to, aby mne držely u čtení soustředěného delší dobu.
Přesto všechno věřím, že si kniha své fanoušky najde, pro mne je, bohužel, zcela mimo můj okruh zájmu. Je zde jistá podobnost se slavnou značkou Hunger Games, co do světa tak stylu vyprávění, proto si myslím, že koho tato série nadchla, mohl by najít v tuzemském připodobnění zalíbení.

Rinoa18
05.05.2019 odpad!

Naprostá ztráta času.

Jarousek438
24.03.2019 5 z 5

Jedna z nejlepších knih co jsem kdy četl, palec nahoru a smekám.

VčelkaMája22
24.03.2019 5 z 5

Skvělá kniha,zajímavé zápletky,zajímavé postavy.. už se těším na druhý díl. Za mě 5 hvězd. :)

Ivuša05
20.03.2019 5 z 5

Tato kniha je úžasná!!!!!
Určitě bych ji doporučila. Nemám nic co bych ji vytkla. Děj je velmi poutavý a napínavý.Někdy jsem prostě chtěla otočit pár stran abych se dozvěděla co se stane, ale tohle jsem neudělala, protože bych se ochudila o zajímavé příběhy.Obálka je směs krásy a strachu, myslím si že se to ke knize opravdu hodí. Už jednou jsem ji přečetla ale baví mě to natolik že ji čtu znovu. Také každá postava je něčím zajímavá a líbí se mi také jména.

Miruš
25.02.2019 1 z 5

...asi jsem už stará na takovou knihu... škoda

LilianaFalcon
16.02.2019 2 z 5

Knížku jsem rozečetla, ale nedočetla jsem ji až do konce.
Trochu to může připomínat Hunger Games, ale postavy zde působí poněkud hloupě a celkově mi děj připadá rozvleklý a nedotažený.
Dovedu si to seškrtané představit jako část nějaké jednodílné dystopie, kdy tenhle trénink patří k 1/4 nebo 1/5 knížky, ale v téhle podobě pro mě Selected nefungovalo.
Na druhou stranu musím říct, že autorův styl mi vážně sedl. Pokud by přišel s něčím propracovanějším, ráda bych si to přečetla. A to myslím i do budoucna, šanci mu ještě ráda dám.

KnihomolkaYulča
08.02.2019 odpad!

Nedoporučují!!!!!!!!! Pokud si ji chtete poridit je to na vás ale za mě proste ne. Třeba to někomu sedne, ale to se opravdu neda číst. Hlavně jeho nepravdiva reklama na tu knihu o čem je a k jakým kniham to přirovnává, prostě fakt neeeee. A když clovek nesnese kritiku pak je asi něco špatně. Nedává smysl, hrdinove pořád brečí úplně zbytečně, děsně se čte. Prostě neeee.

Mat07
29.06.2018 5 z 5

Naprosto skvělá kniha, pro mne objev roku. Přečteno jedním dechem. Už se těším na nové vydání a další díly. Děkuji a doporučuji!

ElSalvador
21.02.2016 2 z 5

Nic extra, přijde mi to jako hodně inspirované Hunger Games a Divergencí. Stejně tak hudba, kterou tady pan Pachol skládá jako doprovod ke knize, má podobná témata jako hudba z Hunger Games. Jsem zvědavý na druhý díl, snad bude originálnější.

tehol
19.02.2016

Na knihu Selected som narazil iba náhodou. Je to velmi zaujimave a napinavé čítanie aj ked zo začiatku trvá pokym sa dej rozprúdi. Je tam vela prekvapujúcich odhalení a výborná psychologia postav. Určite doporučujem.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie prvotina reality show

Autorovy další knížky

Jakub Pachol
česká, 1989
2018  60%Selected
2020  25%Oni zakladatelé

Kniha Selected je v

Právě čtených2x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst17x
Chci si koupit8x