Selected zajímavosti

Selected https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394330/bmid_selected-I9N-394330.jpg 3 21 15

Selected série

1. díl

Svět, ve kterém žijeme, se řítí k jistému konci. Všichni to víme. Proto se politický systém rozhodl zavést radikální řešení. Zrušení všech hlavních měst a vybudování pouze jednoho jediného se spolu se systémem vybírání vyvolených zdá být tou nejlepší možností. Co se ale děje hluboko pod zemí? Tam, kde se ukrývá šest malých dětí, naprosto separovaných od rodiny, okolního světa a běžného života? Kam až je schopna zajít lidská představivost a bezohlednost? Kolik dětí musí ještě VYBRAT, aby se nasytila jejich touha po senzaci? Kolik lidí se dívá? A poslední otázka... proč se vždy všichni vyvolení bojí svých jednadvacátých narozenin?... celý text

Zajímavosti (11)

- Hlavní hrdina je v prvním díle záměrně vystavěn jako velký outsider, který nejde pro pláč daleko, aby vynikl jeho kontrast v následném pokračování. (theunity)


- Vedlejším postavám, Peek Lock, Reaz Turckeens, Marry North, Trevor Donowan a Lia Hartmanová, je v druhém díle Selected – REVELATION věnována jedna menší kniha, z jejich pohledu. (theunity)


- Tetralogie Selected byla to universa UNITY zařazena až později. (theunity)


- Postava Nathaniela Neelsona má přímou souvislost s postavou Ralpha z knihy ON – OTEC VESMÍRU. (theunity)


- V prvním díle se hovoří o Vyšším dobru, které je hybnou silou celého příběhu. Vyšším dobrem je však později označována sama hlavní postava, která díky své nadměrné super síle bývá často označována za Boha. (theunity)


- Energie, látka, která prostupuje sérií Selected se jmenuje Infinital. Je vypodobněna žlutou barvou, protože přináší naději a je symbolem času. (theunity)


- Selected, stejně jako celé UNITY, je zaměřena na super schopnosti. V budoucnosti však lidé o své schopnosti přišli. Jediným způsobem, jak znovu probudit své skryté síly, je použít tak zvaný G.M. – Genetický Modifikátor, který dočasně uživateli posílí a znovu otevře cestu k jeho jeho ukryté super schopnosti. (theunity)


- První díl Selected byl inspirován sérií Hunger Games (theunity)


- Selected má celkem 4 díly.
1. díl Selected - Vybraní.
2. díl Selected - REVELATION (odhalení).
3. díl Selected - ANNIHILATION (vyhlazení)
4. dík Selected - Composite Angel (theunity)


- Mini-série Selected se odehrává v daleké budoucnosti universa UNITY. (theunity)


poznámka autora: Rád bych doplnil, že první díl trilogie, je nástinem lehké autobiografie. Kniha SELECTED - VYBRANÍ byla psána v době umírání mého dědy. Je to tudíž velmi osobní skrytou zpovědí. (Nathaniel)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie prvotina reality show

Autorovy další knížky

Jakub Pachol
česká, 1989
2018  60%Selected
2020  25%Oni zakladatelé

Kniha Selected je v

Právě čtených2x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst16x
Chci si koupit8x