Mašina zázraků zajímavosti

Mašina zázraků https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21803/bmid_masina-zazraku-Hol-21803.jpg 4 51 3

1855: Průmyslová revoluce se blíží k svému neúprosnému vyvrcholení, hnaná parními kybernetickými Mašinami. Charles Babbage zdokonaluje svou zázračnou analytickou Mašinu a počítačový věk začne o století dřív. A tři mimořádné postavy spějí k nezadržitelnému setkání s dějinami – s budoucností. Sybil Gerardová – padlá žena, děvka pánů od politiky, dcera popraveného agitátora; Edward „Leviatan“ Mallory – cestovatel a paleontolog; Laurence Oliphant – diplomat, mystik a špion. Jejich dobrodružná pouť začíná objevením tajemné skříňky děrných štítků, používaných Mašinami. Tyto jsou však jiné, jejich původ je neznámý, jejich účel rovněž… Pro tyto štítky je však někdo ochoten zabíjet… Mašina zázraků je první společné dílo dvou nejskvělejších a zároveň nejkontroverzněj­ších autorů sci-fi naší doby. Je to provokativní, podmanivé imaginativní, překvapující rozšíření jedinečných vizí Williama Gibsona a Bruce Sterliga – zcela neočekávaným a zcela novým směrem.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Návrat
Originální název:

The Difference Engine , 1990


více info...

Zajímavosti (3)

"Lady Ada", královna mašin je další reálnou postavou. Ada Lovelace, dcera G.G.Byrona byla anglickou matematičkou a vynálezkyně strojního programování. Je označována jako autorka prvního počítačového programu. Spolupracovala a finančně podporovala Ch. Babbagea při jeho práci na Analytickém stroji, pro který vytvořila program aplikovaný pomocí děrných štítků. Bohužel, k realizaci stroje nikdy nedošlo. (Zlord Antiježíš)


Charles Babbage je jednou z mnoha reálných postav vystupujících v této knize. Je vynálezcem Diferenčního počítacího stroje. Jeho konstrukci ale i přes štědrou, především finanční, podporu britské vlády nikdy nedokončil a začal se věnovat Analytickému počítacímu stroji. Tento měl být univerzálnější a především programovatelný. (Zlord Antiježíš)


Kniha staví na reálném vynálezu Diferenčního počítacího stroje, který však nebyl ve své době úspěšně dokončen. Dokončení a zprovoznění se dočkal až po 182 letech - v roce 2002. (Zlord Antiježíš)


Ocenění knihy (0)

Zatím zde není žádné ocenění.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.