cukr
štítky
13 knih
Černý cukr 2019, Miguel Bonnefoy
Ve vesnici kdesi v Karibiku se objeví hledač pokladů Severo Bracamonte – pátrá po bohatství, jež tu podle legendy před třemi staletími zůstalo po podivném ztroskotání lodi kapitána Henriho Morgana. Jeho příchod převrátí ... více
Cukr - náš zabiják 2015, Robert H. Lustig
Máme svou výživu pod kontrolou, anebo čelíme potravinářské lobby s jejími cíli, jak na nás co nejvíce vydělat? Co s námi dělají přidané cukry v potravinách? Tato neuvěřitelná kniha významného vědce vám změní život a z... více
Zdraví v ohrožení 2013, Josef Jonáš
Hořká pravda o sladkém cukru. Kniha od MUDr. Josefa Jonáše (kromě jiných autora bestsellerů Křížovka života, Tajenky života nebo Detoxikace nebo Jonášova kuchařka pro zdraví) a našeho kmenového autora Jiřího Kuchaře j... více
Cukr – rafinovaný jed 2016, Kurt Mosetter
Podobně jako nikotin či alkohol se i cukr dostal do hledáčku odborníků jako škodlivá a zdraví ohrožující látka. Nejnovější studie prokazují podobnost neovladatelné chuti na sladké se závislostí na drogách. „Odvykací kúra... více
Jak říct ne cukru 2021, Katherine Bassford
Novinka z edice Jak říct ne nabízí stravovací tipy a lákavé recepty na pokrmy připravené bez cukru. Poradí vám, jak zlepšit své stravovací návyky a dostat cukr pod kontrolu, přirozeně, postupně, s co nejmenším stresem. V... více
Co očekávat, když máte diabetes 2017, kolektiv autorů
170 tipů pro kvalitní život s diabetem. Počet lidí, kteří trpí cukrovkou, je rok od roku vyšší. Tato kniha přináší cenné rady, jak žít kvalitní život i s tímto onemocněním. Odpoví vám na všechny otázky spojené s diab... více
Řešení hladiny krevního cukru 2015, Mark Hyman
Ultra zdravý program pro hubnutí, prevenci chorob a pro to, abyste se ihned cítili skvěle! Mark Hyman odhaluje tajemství úbytku na váze, prevence cukrovky, srdečních chorob, mozkové mrtvice, demence a rakoviny – a tímto... více
Bílé zlato: Historie cukru v kostce 2006, Luboš Antonín
Vydáno pro Svazek obcí Svatojiřský les. více
Počátky řepného cukrovarnictví v Čechách 1973, František Dudek
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Po stopách kostky cukru v Dačicích - O jednom světovém prvenství 2013, Bohumír Smutný
O tom, za jakých okolností a proč došlo právě v tomto koutě Českomoravské vrchoviny k založení řepného cukrovaru, ač je oblast spíše vhodná pro pěstování brambor a proč následně vznikla rafinerie na zpracování cukru, v n... více
Sacharidové vlny 2. 2017, Michal Kulštejn
Jídelníčky a praktické recepty pro efektivní spalování tuků. Druhý díl publikace Sacharidové vlny s podtitulkem Jídelníčky a praktické recepty pro efektivní spalování tuků je pokračováním předchozí úspěšné knihy uznávan... více
Základy cukrovarnictví - výroba cukru v poli 1955, Karel Šandera
První díl učebnice se zabývá pěstováním řepného semena a řepy, ochranou a hygienou cukrovky a věnuje pozornost cukrovce mezi sklizní a zpracováním. Je probrána cukrovarnické chemie, jsou vysvětleny základní fysikálně che... více
Základy cukrovarnictví - výroba surového cukru a vedlejších produktů 1957, Karel Šandera
Druhý díl učebnice podává přehled cukrovarnické technologie. Probírá se zde celý výrobní úsek od zpracování cukrovky až po výrobu surového a zadinového cukru i melasy, při čemž v části o svařování cukrovin je věnováno ho... více