Ztracena v bílém šumu

recenze

Ztracena v bílém šumu (2022) 5 z 5 / renulka16
Ztracena v bílém šumu

Pokud hledáte thriller, který je plný napětí a nebudete moci přestat číst, tak sáhněte zrovna po této knize. Už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaký thriller chytl hned od první stránky a nenechal mě klidnou.

Příběh je naprosto čtivý, takže za jeden den máte přečteno. Nedoporučuji ho však těm, kterým dělá problém téma únos dětí či nějaké sexuální praktiky na nich. Od té doby co jsem máma, je tohle pro mě naprosto citlivé téma a těžce jsem jej nesla.

Nedokážu si představit, jak muselo být rodičům, kterým se ztratila 3 leta Kiera. Ta bezmoc...

Příběh se nezaobírá pouze únosem Kiery, ale také novinářkou Miren, která mermomocí chce najít Kieru. A objevují se tam její vzpomínky na hrůzy, která sama prožila. Podaří se jí to však nakonec? Miren neměla lehký.

Dále je v knize téma tisku, jak to doopravdy funguje a proč zrovna titulky jsou tak důležité.

Ale přesto tato témata nerozebíra autor hlouběji a to je dobře, neboť by to tomu thrilleru ubralo na úrovni.

Kniha má krátké kapitoly a je rozčleněna do několika časových intervalů, kde se postupně vracíme. Dále u každé kapitoly je několik výstižných citátů, které sem si moc ráda četla. A bylo to díky tomu ješte lepší.


Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

New York, rok 1998, největší průvod ke Dni díkůvzdání na této planetě. Uprostřed davu rodičů s natěšenými dětmi se schyluje k tragédii… Jedno klopýtnutí a život Aarona a Grace Templetonových se navždy promění, když se v tlačenici ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář