Znič to jméno - Jana Jašová

recenze

Znič to jméno (2022) 3 z 5 / kiki797
Znič to jméno

Před osmnácti lety Klára zpřetrhala veškeré vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odstěhovala se do Německa. Když jí však otec v telefonu oznámí, že ho chce někdo zabít, minulost po ní sáhne ledovou rukou. Po jeho náhlé smrti se Klára vydává zařídit vše potřebné kolem pohřbu. A zjišťuje, že pod pokličkou maloměstského života stále vře jedovatá směs tajemství. Všichni něco skrývají. Všichni mají důvod ji nenávidět. A někdo z nich ji chce vidět mrtvou.
-
První věc zmíním rovnou. Už od začátku, když jsem začala číst, jsem nebyla na knihy od českých autorů. Málokteré mě zaujaly a spíše preferuju od zahraničních. Proto mě zaujalo, že díky
spolupráci s Albatrosem mi byla poskytnuta tato kniha - taková výzva pro mě. Ze začátku jsem se do knihy nutila, mátly mě přezdívky, které tam byly místo jmen postav a jako názvy kapitol. Například Rusalka, Meluzína…

Notných pár desítek stránek jsem se v knize ztrácela a říkala jsem si, že by nemusela být zrovna pro mě. Ztrácela jsem se v postavách a prvně pro mě byl děj hodně zmatený, nechápala jsem pointu některých věcí a chvíli mi styl autorky neseděl.

Pak jsem se však ke knize vrátila znova a začala jsem více knize rozumět. Děj začínal být zajímavý. Jenže sice mě kniha držela v napětí a oblíbila jsem si pár postav, ale v závěru musím říct, že bych knihu neřadila nikam vysoko.

Jsem však tu od toho abych zmínila ne jen zápory, ale i ty pozitiva.

Avšak pár pozitiv - kniha měla od začátku dobrou zápletku. Sice jsem to zjistila až později, ale pak jsem pochopila jaká je to spletitá pavučina mezi postavami. Tajemství a intriky a vraždy. Moje detektivkářské srdce z toho požitek mělo, ale ne ten kýžený.
K této knize mám stále takové neutrální pocity. Bezpochyby měla dobré zápletky a napětí ale mě to zkazil začátek. Možná kdybych knihu četla od začátku v kuse, tak bych měla jiné dojmy.

Jsem ale přesto i ráda, že jsem mohla najít něco nového. Defitivně si najde své zájemce.

Pro mě nebyla až takovým wow, jak jsem doufala.
Přesto v sobě skrývá toho tolik, že ani já jsem s jistotou nemohla říct, co se vlastně celou dobu děje a v závěru bych pravdu neodhalila jen tak. Tady mám vážně hodně smíšené dojmy.


Znič to jméno Znič to jméno Jana Jašová

Nenávist nezapomíná, křivdy nestárnou. Brilantně vystavěný psychologický thriller. Před osmnácti lety se Klára rozhodla přetrhat všechny vazby s rodným městečkem ve východních Čechách a odjet do Německa. Teď žije a pracuje v Ham... více


Komentáře (0)

Přidat komentář