Zkažený závěr super série

recenze

Před námi (2020) 1 z 5 / Ginny123
Před námi

Kniha začíná několika kapitolami o holkách, se kterými něco měl hlavní hrdina Hardin, ale on sám tam vlastně vůbec nefiguruje. Což mi tedy přijde naprosto zbytečné, protože k žádné z těch postav nemám žádný vztah a nezajímají mě.
Takže začátek knihy pro mě obrovská nuda, kterou jsem se nutila prokousávat několik dnů.
Další část knihy je popis After: Polibek z pohledu Hardina, což mě moc bavilo. Jen bych asi uvítala, kdyby autorka poodhalila víc z těch pasáží, kde Tessa nebyla. Jako třeba když se šel Hardin chlubit zakrváceným prostěradlem svým přátelům. Jenže jsou tu jen pasáže, kde je i Tessa, takže se vlastně nedozvíme nic nového. Taky jsem se téhle části občas ztrácela v ději, protože tam nebylo pořádně popsáno, o jakou situaci se jedná a na co navazuje.
Poslední část knihy se zase točí kolem jiných postav. Tentokrát je to alespoň kolem vedlejších postav, jako třeba o Zedovi a Landonovi. Jejich příběh se odehrává po After, takže nám kapitoly odhlaí, co se s postavami stalo pak. Za mě nic, co bych nutně musela číst, ale na druhou stranu mě to nijak neotravovalo (až na kapitolu o Zedovi, ta je skutečně hloupá – jinak to říct nedokážu).
A konečně úplně poslední kapitoly jsou o Tesse a Hardinovi po After, což bylo docela fajn, ale nic úchvatného.
Kniha bohužel vypadala, jako kdyby to autorka napsala a nikdy to po sobě už nečetla (a jako by to po ní nečetl ani nikdo jiný). Hned na vnitřní obálce v úvodu je napsáno Tessa Hartová (i když se jmenuje Youngová), pokračuje to opakujícími se vysvětlivkami, proč nosí Hardin úzké džíny hned v několika kapitolách, a na závěr jsou v knize nesmysly typu: „Měla vlasy po ramena,“ a DOSLOVA o odstavec níž je: „Měla dlouhé vlasy do půli zad.“ To mi dost dokáže pokazit knihu. Chápu, že na 300 stránkách se nedá vychytat každý překlep nebo chybka, ale logické chyby by se vychytat mohly.
Takže shrnuto podtrženo, tento díl mě moc nenadchnul, i když pořád sérii After miluju (i přes její chyby).

Komentáře (0)

Přidat komentář