Život už nikdy nebude stejný

recenze

Polibek (2019) 3 z 5 / Kikina182
Polibek

Na první pohled to vypadá, že má Tessa všechno. Nebo minimálně pohodlný život a kluka svých snů. Ovšem když pozná nafoukaného a neotesaného Hardina její život se od základů změní. Nechce si to přiznat, ale něco na tomhle klukovi ji přitahuje. Cítí k němu to, co ke svému příteli nikdy necítila.

Jenže Hardin je sukničkář a musela by být blázen, aby si kvůli někomu takovému zahrávala se svým dokonalým životem. Jenže co když její život není tak dokonalý, jak si myslela a co když je Hardin přesně ten, kterého potřebuje? Jenže co když je zároveň tím, kdo jí může zničit?

After má opravdu hodně kvalitní propagaci, takže myslím, že není čtenář, který by o této knize nikdy neslyšel a zároveň by nevěděl, že se původně jednalo o příběh, dokonce fanfikci, který byl zveřejnován na stránce Wattpad. Právě tohle mě na knize asi zaujalo nejvíc. Předpokládala jsem, že když nějaký příběh ušel z Wattpadu tak dlouhou cestu až k papírovému vydání, musí na něm být něco výjimečného.

Příběh je napsán v ich – formě z pohledu hlavní hrdinky Tessy a čtivost se mu rozhodně nedá upřít. Kniha má sice přes pět set stran, ale když jednou člověk začne číst, tak mu to ani tak nepřijde. Anna Todd má totiž neuvěřitelně čtivý styl psaní, skoro bych řekla, že až hypnotizující. To, jak je kniha napsaná nutí čtenáře číst pořád dál a dál bez ohledu na to, jestli kolem něj řádí tsunami nebo zemětřesení.

Autorka má podle mě štěstí, že píše opravdu podmanivě, protože s příběhem už to zas tak slavné není. Tedy je to opravdu krásný příběh, ale popravdě je plný klišé a některé pasáže se vlastně opakují pořád dokola, jen s menšími obměnami.

Jenže i tak jsem byla během čtení neustále zvědavá, co se zase stane a spolu s opravdu skvělým stylem psaní jsem jednoduše nemohla přestat číst. Ačkoliv je v ději docela hodně věcí, které mi lezou na nervy, tak celkově to opravdu není špatný příběh. Je takový hodně lehký a odpočinkový, ale rozhodně se nejedná o příběh, který by nestál za přečtený.

Velkým plusem knihy jsou postavy. Autorka je vážně skvěle popsala, a i když si některé byly podobné svojí náturou, tak jsou tu stejně nějaké výrazné maličkosti, které se liší. Navíc všechny postavy, které mají být sympatické jsou sympatické a naopak. Možná akorát Tessa na můj vkus až příliš často mění svůj názor, ale to je doopravdy jen maličkost.

After: Polibek je podle mě opravdu skvělá kniha. Má docela dost much, ale jako odpočinkové čtení je podle mě perfektní. Jediné, co mě trochu zaráží je, že má tři další díly, které nejsou o moc tenčí než tahle kniha. Podle mě by klidně stačil i jeden díl, ale jelikož autorka knihu ukončila v tom nejzajímavějším, jsem opravdu zvědavá, jak bude příběh pokračovat v dalších dílech a doufám, že budou ještě lepší než první díl.

Pokud tedy hledáte nějakou knihu, která vás na několik dní zabaví, máte rádi young adult literaturu a zároveň nechcete žádnou literaturu se složitou zápletkou, tak tohle je podle mě rozhodně pravá volba.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Yoli.

Komentáře (0)

Přidat komentář