Ženy z La Texu – český tajemný thriller

recenze

Ženy z La Texu (2021) 3 z 5 / Kizuizi
Ženy z La Texu

Adam a Sára jsou manželé a mají dvě dospělé dcery. Jejich manželství poslední roky prochází velkou krizí, a to, že je Adam nenapravitelný sukničkář, zlepšení moc nepomáhá. Manželství však udržují nejen kvůli dcerám, ale také kvůli jednomu temnému a dávnému tajemství, o kterém nikdo jiný neví. Co se stane, když je jejich minulost dožene?

Jan Mašata není v psaní žádný nováček – vyšlo mu několik e-knih, píše i prózu, divadelní scénáře, ale také hudební texty. Tato kniha je však první, která vyšla v papírové podobě a pro mě to bylo první setkání s jeho tvorbou. (A já se už teď těším na další!)

Kniha jako celek se mi líbila, je neskutečně čtivá. Na necelých 170 stránkách, rozdělených do krátkých kapitol, se odehrává velmi napjatý a emotivní příběh jedné rodiny, který je obestřen dávným tajemstvím. Autor nás sice nechává poměrně dlouho v napětí, ale postupně se dočkáme vysvětlení, takže do sebe vše nádherně zapadne. A ten konec, ten je naprosto nejlepší!
Musím však upozornit, že kniha je pro dospělé čtenáře (nejen kvůli pochopení vztahové linky) a myslím si, že citlivější a puritánštější povahy, by mohly mít trochu problém se začátkem knihy. Já jsem ho totiž měla, a to si myslím, že nejsem ani extra „cíťa“, ani puritán. Působilo to na mě tak nějak zbytečně vulgárně. Popisy milostných scén či vulgární výrazy se dnes v knihách objevují poměrně často, takže jsem na to zvyklá, ale myslím si, že jistý náznak a pak ponechání prostoru pro čtenářovu fantazii udělá lepší dojem. (Ale to je jen můj osobní názor.) Naštěstí mě to neodradilo a četla jsem dál, za což už jsem byla odměněna skvělou a napínavou četbou.

Ženy z La Texu určitě doporučuji, čeká Vás nevšední zážitek!

Za recenzní výtisk děkuji autorovi.

Komentáře (0)

Přidat komentář