Ženy z La Texu

Ženy z La Texu https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459311/bmid_zeny-z-la-texu-LZv-459311.jpg 4 19 11

Adam a Sára právě prožívají další z několika manželských krizí. Nevypadá to, že by svítalo na lepší časy. Spíše naopak. Jednoho dne oba dožene temná minulost, o které neměla rodina a přátelé žádné tušení. Jak rychle dokáže život zamíchat karty osudů zdánlivě obyčejných lidí a navést je do neuvěřitelných situací? Je vůbec možné utéct před minulostí? Příběh Adama a Sáry o boji s osudem a něčím, co přesahuje nás všechny, je plný neočekávaných zvratů a překvapení.... celý text

Přidat komentář

Tolki
17.08.2023 4 z 5

Z autorových knih mě zaujala zatím asi nejméně. Je znát, že je to jedna z prvních knih. Oceňuji spád příběhu bez zbytečných odboček a zdlouhavých popisů. To je ale zřejmě znakem tohoto autora. Nápad zajímavý. Děj také i postavy. Jen mi někdy přišlo jejich jednání trochu nepochopitelné. To ale zřejmě patří k thrillerům. Vydáno ale knižně což oceňuji hvězdou navíc.

IvikaS
25.06.2023 1 z 5

To byla blbost.


BookDave
09.10.2021 5 z 5

Tahle kniha mě hodně překvapila. Autora jsem neznal a o to více jsem rád, že jsem mohl poznat někoho nového z našich krajů, kdo píše originàlní a zajímavé pŕíběhy. Zvláštní styl pojetí a stylu psaní. Těším se na další. Snad.

konicekbily
10.06.2021 4 z 5

První český thriller pro ženy od českého autora. Autor se především snažil povyprávět příběh ve strhujícím tempu. Tempo podporují krátké, někdy i vtipné dialogy. Těm, kteří by chtěli posuzovat reálnost děje, se to nemusí líbit. Nemohlo se to stát. Jako novela je to vyhovující.

Knihomolka97
12.04.2021 5 z 5

Zajímavý příběh. Prvních pár stran jsem si říkala, že nebude asi úplně pro mě, ale to jsem se šeredně spletla. Postupně se z něj totiž vyklubal naprosto skvělý, napínavý thriller s pár zvraty, které jsem nečekala. A ten samotný konec? Mazec! Výborně vymyšlené, vše do sebe zapadalo a dávalo smysl. Čtení mě fakt bavilo, děj rychle odsýpal, styl vyprávění mi sedl. Některé části byly i dost vtipné.
Adam byl (alespoň ze začátku) fakt na facku, ALE v průběhu jsem si ho jakž takž oblíbila. Sára byla zas taková zvláštně divná, nevím, jak to říct jinak. I když, asi není divu že byla taková, jaká byla...
Ještě musím zmínit, že se mi moc líbily ilustrace na některých stránkách.

Ka-čí
01.03.2021 5 z 5

Ženy z La Texu jsem začala číst abych si tzv. "odfrkla " považovala jsem to jako relax...faktem je, že jak jsem začala číst stránku po stránce,nešlo se od knihy odloupnout a zvědavost jak příběh dopadne byla tak veliká,že jsem prostě musela číst dál. Baví mě styl autora,od všeho něco,...trochu arogance,trochu vulgarit,trochu eroticna,..za mě velmi příjemně cílená slova-velmi ctive,vážím si toho,že se neustále něco dělo a čtenář se na žádné stránce nenudi zbytečnou omáčkou ,příjemné silné a bílé stránky,oku liba velikost písma, sem tam obrázek a číslo stránky v černém "puntiku " je příjemným zpestřením a rozptýlením pro oko,... pro svých 170 stran ji považuji za suprovou na cesty nebo jen tak na lavičku do parku...tato kniha mě vážně bavila a těším se na další dílo autora! ????

PrincaListicka
07.02.2021 4 z 5

Pokud jste milovníky Kmotra a italských gangů, tahle kniha se vám bude líbit. Námět je, minimálně v našich končinách, velmi neotřelý, což je rozhodně velké plus.
Ráda bych řekla, že jsem ze závěrečného "rozhřešení" celé záhady byla překvapená, ale byl pro mě po určitých počátečních indiciích tak trochu předvídatelný. Pan autor totiž v průběhu děje občas zmíní informace, které jsou pro ostřílené čtenáře jako "pěst na oko". :)
Ukončení hlavní zápletky bylo pěkně dotažené, vše do sebe zapadlo. Co se samotného konce knihy týče (v tomto případě konkrétně skutečně několika posledních řádků) byla jsem z něj poměrně rozčarovaná. :D

Pokud jde o manželské krize, obvykle stávám na straně žen, protože příběhy tak většinou bývají napsané. V tomhle případě však musím přiznat, že Adam mi byl tisíckrát sympatičtější než Sára, která mi spíš tak trochu lezla na nervy. Postavy jsou velmi různorodé, každá má svou osobnost a nejspíš každý čtenář si zde dokáže najít svého "favorita". I když je Adam hlavním hrdinou příběhu, i ostatní postavy dostávají poměrně velký prostor se projevit.

Autorův styl vyprávění a použitý jazyk je velmi pestrý, v některých chvílích trochu peprnější. Mě to v tomto případě vůbec nevadilo, naopak to příběhu dodávalo na autentičnosti. Mladším čtenářům bych ho však z tohoto důvodu nedoporučovala.

Asi jako každá gangsterka byl i tento příběh v některých scénách poměrně přitažený za vlasy, ale to se příběhům o mafii snad ani nedá vyčítat. Moc se mi líbilo zapojení tajemných prvků, u kterých čtenář pochybuje o tom, zda se jedná o skutečnost nebo něco nadpřirozeného. Pokud jste milovníci akce, pak si přijdete na své - v příběhu se neustále něco děje a i vzhledem k délce knihy děj sviští ohromným tempem.

Já osobně bych uvítala, pokud by byly některé pasáže více rozepsané a daly čtenáři trochu víc prostoru pro vstřebání informací a navození atmosféry.
Každopádně je to zcela jistě příjemná knižní jednohubka doplněná o velmi zdařilé ilustrace, které čtení osvěží a zpříjemní.

jiri8096
07.02.2021

Díky napínavému a pěkně napsanému ději je to knížka na jeden večer. Z příběhu se nešlo vymanit a zvědavost jak dopadne osud hrdinů byl silnější než spánek.

petrarka72
06.02.2021 3 z 5

Příjemné překvapení. Napínavá jednohubka, postavená na zábavných dialozích, lehce načrtnutých výrazných postavách a kupředu pádícím ději. Neotesanost stylu Rebel-Liona se pomalu vytrácí, schopnost vyprávět přehledně příběh zůstává. Tak uvidíme příště...

S.partan
31.01.2021 5 z 5

Není to kniha pro dlouhý zimní večery. Když si k ní sednete, zhltnete ji za chvíli. O to intenzivnější je to zážitek. Slovní přestřelky mě hrozně bavily a člověk neví, co bude na následují straně, natož v kapitole... miluju podobný zvraty.

Kizuizi
27.01.2021 3 z 5

Kniha jako celek se mi líbila, je neskutečně čtivá. Na necelých 170 stránkách, rozdělených do krátkých kapitol, se odehrává velmi napjatý a emotivní příběh jedné rodiny, který je obestřen dávným tajemstvím. Autor nás sice nechává poměrně dlouho v napětí, ale postupně se dočkáme vysvětlení, takže do sebe vše nádherně zapadne. A ten konec, ten je naprosto nejlepší!
Musím však upozornit, že kniha je pro dospělé čtenáře (nejen kvůli pochopení vztahové linky) a myslím si, že citlivější a puritánštější povahy, by mohly mít trochu problém se začátkem knihy.

Štítky knihy

romantika

Autorovy další knížky

Jan Mašata
česká, 1976
2021  77%Ženy z La Texu
2021  91%Můj pes Joe a tanec šamanů
2022  83%Hra žlutých loutek
2023  86%Výpravy do brány fantazie
2019  78%Rebel-Lion