Zaříkávačky – italský psychologický thriller

recenze

Zaříkávačky (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Zaříkávačky

Sara Romaniová je mladá lékařka, která se po letech vrací na místo svého dětství, do starobylé vesničky v italských Apeninách. Žije tu její babička, ale také kamarádi z dětství, se kterými sdílí temné vzpomínky. Někteří místní obyvatelé z jejího návratu nejsou úplně nadšeni, a tak brzy Sara zase odjíždí. Jenže po jejím odjezdu z vesničky zmizí jedenáctiletá Rebecca, a k Saře se donese, že z jejího zmizení někteří lidé obviňují právě ji. Sara se tedy vrací, aby pomohla Rebeccu najít a zároveň očistila své jméno...

Téma této knihy mě opravdu velmi lákalo, a proto jsem se rozhodla prvotinu italské autorky Emanuely Valentini vyzkoušet.

Název Zaříkávačky a obálka s nádechem tajemna slibují zajímavý příběh, kde bude svou velkou roli hrát atmosféra. A přesně tak tomu i je. Tajemný a temný příběh o traumatu z dětství, kdy se jeden veselý a obyčejný den zcela proměnil, a změnil tím i několik lidských osudů. Kniha Zaříkavačky je o přátelství, rodině, o lásce i nenávisti, ale také o starých zvycích, které sice upadají, ale stále mají své místo i v moderní době.

Skvělý popis neokoukaného prostředí, úžasná atmosféra a v neposlední řadě vynikající charakteristika postav na necelých 370 stranách, Vás vtáhne už od začátku. Ten je sice pomalejší, ale o to víc tajemný. Hlavní postava Sara, která je poznamenána traumatem z dětství, je tak trochu neřízená střela, a vrhá se zde do role jakési soukromé vyšetřovatelky. Ne s každým jejím krokem budeme souhlasit, ale vlastně nakonec pro její počínání nalezneme pochopení. Moc se mi líbilo i to tajemno, které zde navozuje téma zaříkávání.

Z knihy jsem opravdu nadšená a jediný problém jsem měla s některými jmény – Giacomo, Giovanni, Guerrino. Jména jsou to krásná, ovšem slušně mě potrápila.

Zaříkávačky mohu doporučit všem, kteří mají rádi tajuplné thrillery.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)


Zaříkávačky Zaříkávačky Emanuela Valentini

Lékařka Sara Romaniová se po letech vrací do starobylé vesničky v srdci emilských Apenin. Místo, jež si pamatuje z dětství, se však změnilo, když jím otřásla série záhadných zmizení. Tamní obyvatelé, žijící v zajetí minulosti, skr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář