Zaříkávačky – italský psychologický thriller

recenze

Zaříkávačky (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Zaříkávačky

Sara Romaniová je mladá lékařka, která se po letech vrací na místo svého dětství, do starobylé vesničky v italských Apeninách. Žije tu její babička, ale také kamarádi z dětství, se kterými sdílí temné vzpomínky. Někteří místní obyvatelé z jejího návratu nejsou úplně nadšeni, a tak brzy Sara zase odjíždí. Jenže po jejím odjezdu z vesničky zmizí jedenáctiletá Rebecca, a k Saře se donese, že z jejího zmizení někteří lidé obviňují právě ji. Sara se tedy vrací, aby pomohla Rebeccu najít a zároveň očistila své jméno...

Téma této knihy mě opravdu velmi lákalo, a proto jsem se rozhodla prvotinu italské autorky Emanuely Valentini vyzkoušet.

Název Zaříkávačky a obálka s nádechem tajemna slibují zajímavý příběh, kde bude svou velkou roli hrát atmosféra. A přesně tak tomu i je. Tajemný a temný příběh o traumatu z dětství, kdy se jeden veselý a obyčejný den zcela proměnil, a změnil tím i několik lidských osudů. Kniha Zaříkavačky je o přátelství, rodině, o lásce i nenávisti, ale také o starých zvycích, které sice upadají, ale stále mají své místo i v moderní době.

Skvělý popis neokoukaného prostředí, úžasná atmosféra a v neposlední řadě vynikající charakteristika postav na necelých 370 stranách, Vás vtáhne už od začátku. Ten je sice pomalejší, ale o to víc tajemný. Hlavní postava Sara, která je poznamenána traumatem z dětství, je tak trochu neřízená střela, a vrhá se zde do role jakési soukromé vyšetřovatelky. Ne s každým jejím krokem budeme souhlasit, ale vlastně nakonec pro její počínání nalezneme pochopení. Moc se mi líbilo i to tajemno, které zde navozuje téma zaříkávání.

Z knihy jsem opravdu nadšená a jediný problém jsem měla s některými jmény – Giacomo, Giovanni, Guerrino. Jména jsou to krásná, ovšem slušně mě potrápila.

Zaříkávačky mohu doporučit všem, kteří mají rádi tajuplné thrillery.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář