Zamyšlení nad Genderovou Rovností

recenze

V pasti pohlaví: O politice, péči, sexu, násilí a postavení žen v Česku (2023) 5 z 5 / actavis
V pasti pohlaví: O politice, péči, sexu, násilí a postavení žen v Česku

Při čtění knihy "V pasti pohlaví" od Silvie Lauder jsem byla rychle pohlcena zamyšlením nad skutečnou povahou genderové rovnosti a postavení žen ve společnosti. Autorka mě provází skrze široké spektrum témat, sahajících od politiky až po péči o domácnost a dokonce i sexuální násilí. Její pohledy a názory nás vtahují do nových perspektiv, otevírají dveře k hlubšímu zkoumání.

Stěžejním bodem, který kniha adresuje, je otázka, do jaké míry jsou genderové rozdíly ovlivněny biologií a do jaké míry společenskými normami. Autorka se snaží názorně ukázat, že naše vnímání genderových rolí a postavení žen a mužů je výrazně ovlivněno společenskými normami.

Skrze pečlivý průzkum historie se autorka zabývá postavením žen v různých obdobích a nabízí různé perspektivy na vývoj této problematiky. Kniha důrazně ukazuje, že genderová nerovnost není nevyhnutelná, ale má svůj původ v nedávné historii.

Silvie Lauder se nebojí konfrontovat různé pohledy a argumenty. Autentičnost knihy umocňují osobní příběhy autorky.

Kniha "V pasti pohlaví" od Silvie Lauder je významným přínosem do diskuse o genderové nerovnosti a postavení žen ve společnosti. Tato kniha nás nabádá k zamyšlení nad naším vnímáním genderových rolí.

Děkuji nakladatelství Host za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.

Komentáře (0)

Přidat komentář