Základní tarot v kapesní verzi: Opravdu dobrý základ

recenze

Základní tarot (2001) / RenataP
Základní tarot

Pokud bych měla pohlédnout na Základní tarot opravdu z tohoto pohledu, řeknu, že to je ideální kniha i karty.
Kniha, protože nepřetěžuje zbytečnými a zdlouhavými fakty, jednoduše a obecně naznačí informační i emocionální náboj karty a vtiskne vám do paměti ten základ, na kterém lze potom budovat další chuť čerpat informace a souvislosti o jednotlivých kartách.
Karty, protože jsou malé, přesně do ruky. Roztomilé kopie obyčejného velkého Rider Waite tarotu, který, pokud se nemýlím, tímto získává třetí rozměr (tedy - máme už na trhu trojí velikost těchto karet, od velkých placek až po tyto mini verze do kapsy).
Osobně jsem si tyto maličké oblíbila natolik, že jsem ty středně velké odložila. :-D

Můj pohled je zkreslený tím, že obrázky na kartách již dlouhá léta dobře znám, takže nedokážu odhadnout, jak působí na někoho, kdo drží Rider Waite tarot poprvé v ruce. Snad mile, snad něžně... protože v každém případě základní charakteristika tu zůstává stejná.
A doporučuji to, co u každého Rider Waite tarotu - naučit se a vnímat základní význam karty a pak jít podle své intuice, všímat si maličkých detailů na kartě, barev, plynutí mezi jednotlivými karetními významy. Malý formát tomu může hodně pomoci, například jsem si na kartách nikdy moc nevšímala zralých hroznů - a na malém formátu byly právě hrozny tím, co mne zaujímalo nejvíce.

Karty se hodí na příjemné denní vykládání, složitější i jednoduché problémy, pro navození nálady i pro hledání zašmodrchaných konečků životních problémů. Jsou neskutečně univerzální a v této malé, kapesní podobě - jsou skvělým dárkem i kartičkami do sbírky.
Renata Petříčková, kritiky.

Komentáře (0)

Přidat komentář