Zahrada mrtvých duší

recenze

Zahrada mrtvých duší (2022) 5 z 5 / EvikU.
Zahrada mrtvých duší

Kniha pojednává o rodinném tajemství, kdy na povrch vyplouvají jen nejasné věci. Po smrti otce Marek pátrá, co se stalo. A proč je celá rodina rozpadlá. Jediný kdo mu může celou věc trochu objasnit je jeho sestra Šárka, ale ta už není doma několik let a ani nepřišla na pohřeb. Potřebuje vědět, co se děje, aby mohl jít dál.

V knize se střídá vyprávění Šárky, Marka i otce Jana. Šárky i Marka mi je líto. Pomalé odkrývání skutečnosti v knize se mi líbí. Stále mne nutilo číst dál a dál. Díky tomu jsem si knihu vůbec nepošetřila.

Kniha je ponurá, smutná, ale čte se opravdu dobře. Líbí se mi, jakým stylem autor píše. Krásné jsou i ilustrace v knize, které dodají knize šmrnc i to, že na konci knihy je černá stránka a bílé písmo.

Nechápala jsem chování matky (Kudlanky) , kterou tak nazývá manžel Jan. Pro mě je k nepochopení to jak se chovala k dětem. Jak se o ně vůbec nestarala. Chování otce jsem taky nechápala. On si vůbec neuvědomoval, že by dělal něco špatně.

Musím říct, že mám letos štěstí na knihy. Kniha byla smutná, ale skvělá. A moc doufám, že nakonec najdou Marek a Šárka smysl života a budou mít jeden druhého. Knihu doporučuji.


Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší Lukáš Boček

Příběh rodinného tajemství, jež mělo zůstat pohřbeno Markovým světem se po náhlé smrti otce rozprostře nicota. Podivný vzkaz jako ze záhrobí ovšem mladého malíře vytrhne z letargie: vypadá to, že pouze jeho sestra Šárka, kterou... více


Komentáře (0)

Přidat komentář