Za dveřmi tma – temný thriller

recenze

Za dveřmi tma (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Za dveřmi tma

Klid městečka Whistling Ridge byl narušen. V noci se z lesní párty nevrátila domů sedmnáctiletá Abigail. Mezitím, co policie pátrá a vyslýchá jednotlivé občany, Abigailina nejlepší kamarádka Emma si vyčítá, že Abi nechala tu noc samotnou, a tak se rozhodne, že bude pátrát také. Jenže to nakonec vypadá, že Emma zdaleka neznala Abi tak, jak si myslela. Vyvstávají tak nové otázky a na povrch vyplouvají temná tajemství...

Anotace tohoto thrilleru byla velmi slibná, reakce nadšené, a proto jsem v podstatě vůbec neváhala a do knihy se pustila.

Za dveřmi tma je sice autorčina prvotina, ale vůbec to není znát. Na 320 stranách čeká skvělý, čtivý a temný thriller z amerického maloměsta, kde každá rodina má nějaká svá tajemství a ta, o kterých se všeobecně ví, nikdo neřeší. Komunita obyvatel, kterou vede ruku v ruce místní farář a nejbohatší občan, je tak zaslepena vůči do očím bijícím problémům, a to má pochopitelně neblahé následky. Příběh obsahuje i poměrně velké množství postav, ale vůbec to nevadí. Jsou tak dobře popsány i pojmenovány, že záměna nehrozí.

Skvěle popsané prostředí, charaktery postav, napínavý příběh a hlavně velmi aktuální témata – domácí násilí, sexuální orientace i rasová nenávist. Nejen to v příběhu najdete; je plný i lží a podvodů a já se musím přiznat, že se u mě při čtení střídal pocit znechucení se vztekem či zděšením. Příběh nás zavede i do minulosti, takže lépe pochopíme některé souvislosti a zjistíme, jak špatně může dopadnout, když správná pomoc nepřijde včas.

Knihu Za dveřmi tma mohu doporučit všem, kteří mají rádi psychologická dramata a odkrývání temných osobních tajemství. A já doufám, že autorka napíše opět něco tak skvělého.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)


Za dveřmi tma Za dveřmi tma Anna Bailey

Zmizení mladé dívky strhne masku spořádaného maloměsta... Když se sedmnáctiletá Emma na lesní párty loučí se svou nejlepší kamarádkou Abigail, je stejně jako většina dívek v jejím věku přesvědčená, že opravdový život mají teprv... více


Komentáře (0)

Přidat komentář