Za dveřmi tma – temný thriller

recenze

Za dveřmi tma (2021) 5 z 5 / Kizuizi
Za dveřmi tma

Klid městečka Whistling Ridge byl narušen. V noci se z lesní párty nevrátila domů sedmnáctiletá Abigail. Mezitím, co policie pátrá a vyslýchá jednotlivé občany, Abigailina nejlepší kamarádka Emma si vyčítá, že Abi nechala tu noc samotnou, a tak se rozhodne, že bude pátrát také. Jenže to nakonec vypadá, že Emma zdaleka neznala Abi tak, jak si myslela. Vyvstávají tak nové otázky a na povrch vyplouvají temná tajemství...

Anotace tohoto thrilleru byla velmi slibná, reakce nadšené, a proto jsem v podstatě vůbec neváhala a do knihy se pustila.

Za dveřmi tma je sice autorčina prvotina, ale vůbec to není znát. Na 320 stranách čeká skvělý, čtivý a temný thriller z amerického maloměsta, kde každá rodina má nějaká svá tajemství a ta, o kterých se všeobecně ví, nikdo neřeší. Komunita obyvatel, kterou vede ruku v ruce místní farář a nejbohatší občan, je tak zaslepena vůči do očím bijícím problémům, a to má pochopitelně neblahé následky. Příběh obsahuje i poměrně velké množství postav, ale vůbec to nevadí. Jsou tak dobře popsány i pojmenovány, že záměna nehrozí.

Skvěle popsané prostředí, charaktery postav, napínavý příběh a hlavně velmi aktuální témata – domácí násilí, sexuální orientace i rasová nenávist. Nejen to v příběhu najdete; je plný i lží a podvodů a já se musím přiznat, že se u mě při čtení střídal pocit znechucení se vztekem či zděšením. Příběh nás zavede i do minulosti, takže lépe pochopíme některé souvislosti a zjistíme, jak špatně může dopadnout, když správná pomoc nepřijde včas.

Knihu Za dveřmi tma mohu doporučit všem, kteří mají rádi psychologická dramata a odkrývání temných osobních tajemství. A já doufám, že autorka napíše opět něco tak skvělého.

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Komentáře (0)

Přidat komentář