Vzpomeň si na lásku: dokonalé letní počtení

recenze

Vzpomeň si na lásku (2020) 4 z 5 / VasnivaCtenarka
Vzpomeň si na lásku

Kailey, mladá a docela úspěšná seattelská redaktorka, má všechno, co si jen může žena přát. V práci se jí daří, finančně stojí na vlastních nohou a navíc má k tomu krásného muže, se kterým právě plánují svatbu. Jeden by řekl, že je vše zalité sluncem, že? A taky že je! Ovšem jen do doby, kdy Kailey navštíví se svým snoubencem vyhlášenou restauraci. Vše probíhá jak má, ale při odchodu z restaurace se střetnou s mužem, který vypadá jako bezdomovec. A Kailey v tomto ušmudlaném a neupraveném muži poznává svého bývalého přítele. Probůh?! Co se mu mohlo stát, že z tak úspěšného majitele milionového podniku je najednou bezdomovec?! Nevěří vlastním očím…. třeba to není on! Ale ty oči, ty oči byly jeho! To je on! To je můj Cade! Jak mě jeho odchod bez rozloučení tehdy zabolel! A teď se tady najednou objeví jako bezdomovec?! Pane Bože, co se mu to stalo? Zachránil mi před léty život – není na čase, abych mu pomohla tentokrát já?

Kailey to nedá spát. Trhá ji to srdce. Druhý den se rozhodne znova jít k restauraci a najít Cadea. Její snoubenec nemá ani páru o tom, co se Kailey honí v hlavou. A její mise je úspěšná. Cadea skutečně nachází, ale ten ji nepoznává. Je zmatený. Jako by to nebyl ani její Cade, ale ona ví, že je to on!

Pozve ho na oběd. Snaží se s ním komunikovat, ale jemu to moc nejde. Cade už prostě není jako dříve. Něco hrozného se mu muselo stát! Přece ho nenechá jen tak na ulici – musí něco udělat. Je rozhodnuta mu pomoci stůj co stůj – koneckonců mu to dluží.

Její snoubenec cítí, že se s ní něco děje. Hodně pracuje, zájem o svatbu polevil. Co se s ní jen děje? A proč mu něco tají?

Dokáže Kailey pomoci Cadeovi? A bude její snoubenec natolik tolerantní, aby ustál to, že jeho snoubenka pomáhá svému bývalému příteli?

Vzpomeň si na lásku je příjemné, jednoduché a oddechové čtení na letní den. Dokonalá knížka na koupaliště, na pláž nebo jen pod strom. Je to milé počtení, které neurazí. Od knihy z edice Srdcovky nelze očekávat žádný složitý a hluboký příběh, ale pokud toužíte po oddechu a jen tak si přečíst něco naprosto nenáročného se špetkou romantiky, tak vřele knihu doporučuji. Dokonce bych řekla, že to ani není přeslazeno příliš, takže cukrovky se obávat nemusíte.

Přestože se jednalo o poměrně jednoduchý příběh, musím pochválit promyšlenost děje. Autorka to měla promyšleno velmi pečlivě. Vše do sebe hezky zapadlo.

Tempo knihy bylo také akorátní. Nenašla jsem v knize žádná hluchá místa, nebylo tam nic, co by tam být nemuselo, všechno hezky odsejpalo. Ani jednou jsem necítila u čtení nudu.

Kapitoly v knize byly krátké. Kniha má dvě dějové linky. První dějová linka nás nechává v současnosti a my jsme svědky, jak se Kailey stará o Cadea a v druhé dějové lince zase přihlížíme, jak jejich vztah vznikal, jak se seznámili a jak se milovali před tím, než Cade bez rozloučení zmizel.

Autorku musím pochválit také za hezké popsání nejen postav, ale i míst, která se v příběhu objevila.

Přemýšlím, jestli má kniha nějaké zápory. A vlastně mne nic nenapadá. Možná bych se trošku pokusila knihu napsat více dojemně, ale to je už jen taková drobnost. Já myslím, že autorka odvedla dobrou práci a že si své čtenáře určitě najde. Jak jsem řekla – ideální kniha na léto. Tak až si budete chtít přečíst něco lehčího, klidně sáhněte po knize Vzpomeň si na lásku. Je to fajn

Komentáře (6)

Přidat komentář

VasnivaCtenarka
27.08.2020

Já jsem teď dočetla Přeju si... tebe! Taky z edice Srdcovky. Taky to byla milá a nenáročná kniha :)

Aracely
27.08.2020

Tak jsem dočetla Pozdrav z Itálie a byla to bomba. Děkuji za doporučení. Recenzovanou knihu si určitě také ráda přečtu.


VasnivaCtenarka
23.08.2020

Tak to by se vám ten Pozdrav z Itálie mohl líbit :) A ještě mne napadá série Manželství s miliardářem. Pokud se nepletu, tam to taky mezi hrdiny jiskrilo, u když se “neměli rádi”. Teda myslím- už jsem to četla docela dávno :)

Aracely
22.08.2020

Děkuji moc. Určitě se na to podívám. Náhodou mám Pozdrav z Itálie doma :-). Jen jsem si toho přes léto půjčila moc a ani během dovolené jsem neměla čas číst.
Moje nejoblíbenější knihy jsou takové kde se hrdinové nesnáší, škádlí se, ,,válčí" spolu a nakonec to končí láskou :-). Doporučíte mi nějaké takové ?

VasnivaCtenarka
22.08.2020

Děkuji za pochvalu. Kniha má happy end :) a pokud přemýšlíte zda do toho jít, tak ze všech Srdcovek, které jsem doposud přečetla se mi asi nejvíce líbila knížka Pozdrav z Itálie. Neprečetla jsem však zdaleka všechny Srdcovky :) (https://vasnivactenarka.cz/2019/12/30/pozdrav-z-italie-pohodove-cteni-na-cesty-nebo-na-vikend/ )

Aracely
21.08.2020

Krásná recenze. Jen nevím jestli do té knihy jít nebo ne. Ten obsah mě trochu odrazuje, aniž bych věděla proč. Má to happy end?