Vzpomeň si na lásku

Vzpomeň si na lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437812/bmid_vzpomen-si-na-lasku-WkV-437812.jpg 4 81 23

Když se láska, kterou už jste dávno oplakali, znovu objeví a převrátí vám život na ruby. U romantické večeře se svým snoubencem Ryanem si Kailey Crane uvědomí, jaké neskutečné štěstí má. Skvělou práci novinářky v listu Herald, zasnoubená je s dokonalým mužem a večeří v jedné z nejfajnovějších restaurací v Seattlu. Při odchodu spatří před restaurací hubeného zarostlého bezdomovce. Chce mu dát krabici s jídlem, kterou si odnášeli domů, ale když se muži podívá do očí, jako by ji zasáhl blesk. Je to její životní láska, Cade McAllister, který před deset lety zmizel a Kailey z toho byla zničená. Chudák, kterého teď potkala na ulici, je jen stín dřívější lásky. Během následujících týdnů pomáhá Kailey Cadeovi dát život zase dohromady a před Ryanem to zpočátku tají. Při konfrontaci se starým vztahem si Kailey uvědomí, že se bude muset rozhodnout, co a koho vlastně chce.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Motto
Originální název:

Always , 2015


více info...

Přidat komentář
Kristy.Seb
Kristy.Seb
26.01.2024 4 z 5

Tak tohle se četlo samo. Hned od začátku mě to zcela vtáhlo do děje. Jen mě trochu mrzí trochu uspěchaný konec.

monika0181
monika0181
25.01.2024 4 z 5

Krásná kniha o velké lásce, bezdomovectví, ztrátě paměti, oddanosti. Nezvyklé téma poměrně slušně zpracované.
Proč pouze poměrně slušně? Protože konec knihy snad korektor nedržel ani v ruce.
Vyřešení situace s Ryanem je jak "Deus ex machina" ze starých antických her. Pro boha, tam naprosto unikly dějové souvislosti. Dějový sled byl jak pěst na oko.
Velká škoda potenciálu této knihy. Poslední čtvrtina knihy to totálně zabila.
Když pominu Cadeho rychlé uzdravení, které nejsem schopna posoudit, tak mi rozhodně nesedí impulsivní náprava jeho partnera/kamaráda. Nejdříve ho o vše připraví a najednou se s ním chce kajícně vyrovnat a dát vše do pořádku. Bez nějakého vysvětlení, proč se tak zachoval.
Není ani osvětlena či uzavřena Cadeho ztráta paměti. Ta krátká zmínka, která v knize je, je tak přehlédnutelná, protože je v délce jedné věty...
Opravdu stálo za to si dát více práce s rozvinutím zápletek.
Kniha se mi líbila, ale ten konec byl slabý.
Ani neoceňuji to, že se oba nemluvící francouzsky ve zdravotním stavu Cadeho stěhují do Francie. Za mě i toto téma dost vyšumělo a nemělo ty správné emoce.
Za mě škoda, téma mělo opravdu potenciál. Není zahozeno úplně, ale rozhodně se dalo vytěžit mnohem víc.
Doporučuji přečíst, je to čtivé příjemné čtení. Ale nezapomeňte na nadhled, ten budete potřebovat.
Každopádně já si jdu sehnat poslední knihu autorky, protože píše čtivě.


Vagnerova.lenka
Vagnerova.lenka
15.10.2023 4 z 5

Krásné a velmi příjemné oddechové čtení o tom, že láska umí překonat spoustu překážek. Možná mě trošku mrzelo, že jsem se na konci nedozvěděla všechno, co jsem potřebovala vědět (hlavně pokud jde o minulost Cada), ale i tak jsem ten příběh s hrdiny prožívala. Jen jedné postavy mi bylo na konci velmi líto...

Ivanule
Ivanule
28.08.2023 4 z 5

Tak po přečtení Malého života jsem sáhla po této oddechovce, a myslím, že mi to sedlo:) Děj byl dá se říci zajímavý, i když jsem v některých pasážích věděla, jak to asi bude pokračovat, ale to nevadí, takovou oddechovku jsem právě potřebovala, a zkusím určitě další z této edice Srdcovky:)

Cher
Cher
08.08.2023 4 z 5

Zajímavý romantický příběh, který se dobře četl.

Kory98
Kory98
18.05.2023 4 z 5

Mě se knížka líbila. Nyní, spisovateli tak oblíbené přecházení z reality do minulosti, mi nevadí, ba naopak. Příběh je hezký a připadal mi tak nějak i reálný, že by se klidně mohl i stát. Odpočinkové čtení.

Kristulda
Kristulda
05.03.2023 3 z 5

No, místy jsem až kroutila očima, přišlo mi to místy nereálné a naivní a místy uspěchané. Kdybych tuto knihu nečetla nic by se nestalo. Občas si ráda přečtu srdcovky, ale tato se i přes zajímavé téma nějak neprovedla.

Ralemo
Ralemo
24.08.2022 4 z 5

Velice zajímavý příběh, který vás ihned vtáhne do děje. Líbilo se mi prolínání přítomnosti a minulosti. Smutná zápletka v podobě bezdomovce Cada. Každopádně se Kailye zachovala správně a snažila se pomoct staré lásce. A jak se říká, stará láska nerezaví. Bylo mi líto Ryana, jak to vše pro něj dopadlo. Určitě stojí za přečtení. :)

Ana72154
Ana72154
14.06.2021 4 z 5

Kniha mě velmi rychle vtáhla do děje. Příběh byl zajímavý, jenom moc uspěchaný a některé věci neobjasněné.

tatafa
tatafa
05.05.2021 5 z 5

Knížka je napsána velice čtivým a svižným jazykem, který čtenáře rychle vtáhne do příběhu a už jen tak nepustí. Autorka velice zajímavým způsobem pracuje s prolínáním současnosti s minulostí i pomalejších scén s akčnějšími, takže se při čtení rozhodně nikdo nebude nudit. :)

Hlavním kladem tohoto příběhu je poměrně originální zápletka, se kterou se v červené knihovně příliš nelze setkat. Je sice krajně nereálné, že by se ve skutečnosti podobný romantický příběh o bezdomovci, který najde svou dřívější lásku a začlení se zpět do společnosti. Ovšem na druhou stranu kniha poměrně věrně ilustruje situaci bezdomovců (nejen) ve Spojených státech Amerických.

Knížce lze zcela určitě vytknout předvídatelnost, kdy čtenář dokáže už po několika úvodních stránkách snadno odhadnout hlavní zápletku i převážnou část děje. Zároveň se jedná o příběh plný klišé, generalizací a nereálných situací, bez kterých si žánr romantických příběhů pro ženy asi nelze dost dobře představit.

Vzpomeň si na lásku je příběh, který lze vřele doporučit všem romantickým duším, které mají chuť se zasnít nad osudovou láskou a zároveň si odpočinout u jednoduchého příběhu. :)

domina
domina
28.02.2021 3 z 5

Neurazí nenadchne. Místy hodně uspěchané

lucakuca
lucakuca
11.02.2021 3 z 5

Zmizel. Čas plynul. Vrátil se. Vzpomněl si. Jů HEPÍK. Takové nedomrlé.

Tesset
Tesset
02.11.2020 3 z 5

Téma poměrně originální, ale dalo se líp zpracovat. Hlavně závěr byl příliš rychlý a uzdravení velmi nereálné. Trošku mi vadilo, že se opakovaly vzpomínky a následně to bylo popsáno v kapitolách z minulosti - zbytečné, tyhle stránky se daly využít pro něco víc. Ryana jsem litovala a celkem mi byl sympatičtější než Cade.

Renike
Renike
14.10.2020 4 z 5

No nebylo to spatne, hezky se mi cetlo, ale nebylo nejak dilo dokonceno..neobjasnili jak ztratil Cade svoje bydleni? Co bylo ze psem? Kdo ho pronasledoval? Atd atd...

aniger
aniger
02.10.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila. Hezky se to četlo a byl to příjemný příběh :) Postavy taky dobře popsané, rozhodně nelituji, že jsem si ji koupila.

Kuci12
Kuci12
01.10.2020 3 z 5

Kromě rychlého konce, který tak nějak moc násilně a částečně i nelogicky vysvětlil celou záhadu Cadeova zranění, zmizení a bezdomovectví, to nemělo chybu. Ne vždycky se podaří vykreslit chemii a pouto ve vztahu, tak jako tady. Bavilo mě střídání, přítomnosti s minulostí a taky se měnily moje preference, kdy jsou toužila dozvědět se víc z určité doby.

JessieEx
JessieEx
28.08.2020 4 z 5

Tahle byla docela jiná, než ostatní Srdcovky, které jsem zatím četla. Sice se také dotýká vážnějšího tématu, ale myslela jsem si, že to bude hlavně o Cadeově bezdomovectví. Tento příběh byl ale především o tom, jak silná je první (velká) láska. Příběh mě hodně zasáhl a skvěle se četl. I tentokrát jsem si pobrečela. Něco tomu ale chybělo k dokonalosti, proto 4*. Navíc mi dost vadilo, jak byla Kailey k Ryanovi neupřímná a nespravedlivá. Cade taky nebyl bez chyb. Přesto je už od začátku (asi) jasné, jak tento příběh/milostný trojúhelník skončí... Doporučuji jako nenáročnou oddechovku s celkem originální zápletkou.

Falda
Falda
08.08.2020 3 z 5

No.. prolínání minulosti a přítomnosti dobrý. Bylo mi líto Ryana a nějak sem nechápala, co se vlastně teda tomu Cadeovi stalo? Většinu knihy se děj táhl a konec byl teda maximálně rychlí... za mě tedy nic moc.

VasnivaCtenarka
VasnivaCtenarka
17.07.2020 4 z 5

Vzpomeň si na lásku je příjemné, jednoduché a oddechové čtení na letní den. Dokonalá knížka na koupaliště, na pláž nebo jen pod strom. Je to milé počtení, které neurazí. Od knihy z edice Srdcovky nelze očekávat žádný složitý a hluboký příběh, ale pokud toužíte po oddechu a jen tak si přečíst něco naprosto nenáročného se špetkou romantiky, tak vřele knihu doporučuji. Dokonce bych řekla, že to ani není přeslazeno příliš, takže cukrovky se obávat nemusíte.

veronika0382
veronika0382
26.06.2020 5 z 5

Tento příběh je zkrátka romance, která ve vás vzbudí všechny emoce. Moc se mi líbila, stejně jako autorčina předešlá kniha Láska z deníku. To byla jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách