Vytoužená smrt šestý díl thrillerové série

recenze

Vytoužená smrt (2023) 5 z 5 / Kizuizi
Vytoužená smrt

Odlehlý statek, noc, střelba. Zdá se, že to nikdo nemohl slyšet, ale jeden svědek tu je a ten to ohlásí na policii. Když sem hlídka dorazí, otevře jim starý pán, který je velmi nerad pustí dovnitř. A oni ho najdou v kuchyni. Je mladý, má prostřelenou hlavu a u sebe nic, čím by se dal indetifikovat zdá se, že šlo o noční vloupání a sebeobranu...

Stejně jako u předchozích dílů jsem byla velmi zvědavá, co si pro čtenáře autorka připravila tentokrát. Je to totiž jedna z těch sérií, kdy u čtení zapomínáte na okolí a hltáte stránky, dokud nedojdete na konec příběhu.

Vytoužená smrt je opět excelentní kousek. Náročný případ, pro který autorka našla inspiraci ve skutečných případech, a který se zamotává už od prvních stránek. Napětí stoupá, čtenář spekuluje a doufá, že inspektor Fawley a jeho tým všechno v pravý čas rozmotá a vysvětlí.

Knihy této série mají jednu malinkatou "nevýhodu" - nemají totiž kapitoly, takže pokud si říkáte "ještě kousek a odložím to", většinou to moc nejde. Autorka i zde používá osvědčený vzorec s přepisem policejních výslechů a výtahy konverzací ze sociálních sítí, což příběhu dodává takovou tu správnou dávku uvěřitelnosti.

Vytoužená smrt je vlastně vyšetřování dvou zločinů, jednoho aktuálního, druhého z minulosti. Každý ze zločinů jiný, souvislosti které je spojují jsou ale hodně šokující. A i tentokrát zde najdeme velmi ožehavá témata psychický nátlak, rasová nenávist a hlavně děti (chtěné i nechtěné).

Není to úplně lehké čtení, ale podle mne patří Vytoužená smrt mezi ty nadstandardní thrillery. (A doufám, že ještě bude nějaký díl!)

Doporučuji přečíst celou sérii postupně, ale pokud z nějakého důvodu nechcete (nebo nemůžete), dá se číst kniha i zvlášť autorka na začátek knihy připravila rychlý souhrn postav a důležitých momentů z minula.

Za recenzní výtisk děkuji vydavatelství Host

Komentáře (0)

Přidat komentář